Categorieën

Moderne meubelklassiekers bij Wiechers Wonen

Ontdek tijdloze elegantie en innovatie in moderne meubelklassiekers bij Wiechers Wonen. Van Gelderland 4800 tot Artifort Orange Slice en meer.

Moderne en luxe meubelklassiekers bij Wiechers Wonen

Ben je op zoek naar een modern en luxe meubelstuk? Bij Wiechers Wonen komen designliefhebbers aan hun trekken met een grote collectie aan moderne meubelklassiekers die zowel esthetisch als functioneel zijn. In deze blog nemen we je mee in enkele opmerkelijke stukken van bekende merken zoals Gelderland, Vitra, Montis, Linteloo, Leolux, Pastoe en Artifort.

Gelderland 4800 bank: elegantie en diversiteit

Een opvallende verschijning in de collectie is de Gelderland 4800 bank, ontworpen door Henk Vos. Dit tijdloze model is sinds 1982 een kenmerkend onderdeel van het merk Gelderland en onderscheidt zich door zijn elegante hoge armleuningen en unieke voet. Met strakke lijnen, uitstekend zitcomfort en brede inzetbaarheid past deze luxe designklassieker in elk interieur. Mede doordat de 4800 leverbaar is in diverse maten en stoffen. Daarnaast biedt de massief beukenhouten romp met nosagvering duurzaamheid en comfort door de jaren heen.

Vitra Plastic Chair: een tijdloze klassieker

Vitra, gevestigd in het idyllische Basel in Zwitserland, heeft met de Plastic Chair een tijdloze klassieker gecreëerd. In de jaren '50 raakten ontwerpers Ray en Charles Eames geïnspireerd door de mogelijkheden van plastic en ontwierpen ze een stoel die zowel esthetisch als functioneel was. Het resultaat was de Plastic Chair, met vloeiende lijnen en een ongeëvenaarde functionaliteit. Dit iconische ontwerp, inmiddels beschikbaar in verschillende uitvoeringen, blijft een viering van innovatie en eenvoud en is een geliefd stuk in moderne interieurs.

Montis Charly fauteuil: comfort en eenvoud

Ontwerper Gerard van den Berg heeft in 1983 voor het merk Montis fauteuil Charly ontworpen. Het is een fauteuil met een verhaal. Geïnspireerd door het draperen van een slaapzak over een tuinstoel, heeft fauteuil Charly een sierlijk gevormd frame met een zacht gewatteerd 'jasje'. Met actief zitcomfort en diverse uitvoeringsmogelijkheden is Charly een veelzijdige keuze. Zo’n 15 jaar geleden is de verstelbare rug toegevoegd aan het ontwerp. Dit is voor zowel de Charly als de Chaplin een optie, waardoor het comfort nog verder verbeterd is. Deze fauteuil is een tijdloze en comfortabele aanvulling op elke ruimte.

Linteloo Isola: natuurlijke inspiratie

De Isola eetkamertafel van Linteloo, ontworpen door Roderick Vos, onderscheidt zich door zijn inspiratie uit de natuur. Met organische vormen die doen denken aan golven op zandstranden, biedt de Isola een uniek ontwerp. Volledig gemaakt van eikenhout en afgewerkt met een white wash olie, straalt deze tafel authenticiteit en veelzijdigheid uit. Beschikbaar in verschillende maten en bruikbaar als eetkamertafel, salontafel of bijzettafel is de Isola een onderscheidende keuze met een natuurlijke esthetiek.

Leolux Bora Bora: een eeuwigheidswaarde in design

In 1983 creëerde Axel Enthoven voor Leolux het Bora Bora-model. Hij daagde de markt uit met zijn licht verende constructie en geïntegreerde armkussens. Het ontwerp was een reactie op de zware en pompeuze banken van die tijd. Het Bora Bora-model evolueerde door de jaren heen met de Bora Bèta als opvallende aanpassing. Het blijft een icoon dat zelfs na 40 jaar een essentieel onderdeel is van de Leolux-collectie.

Pastoe Vision: jouw unieke ruimtecreatie

Vision van Pastoe gaat verder dan een eenvoudige kast; het is een uitnodiging om je eigen ruimte te creëren. Ontworpen vanuit de filosofie dat een 'kastcompositie' een geheel moet zijn in de totale ruimte architectuur, biedt Vision onbegrensde mogelijkheden. Met meer dan honderd componenten kun je je eigen kast samenstellen die meegroeit met de veranderingen in je leven. Het gaat verder dan een functionele opbergruimte en nodigt uit tot creativiteit, waardoor elke Vision-kast een uniek kunstwerk wordt.

Artifort Orange Slice: een esthetisch wonder

Artifort staat bekend om zijn vakmanschap en kunst en bracht de Orange Slice voort. Ontworpen door Pierre Paulin, symboliseert deze stoel zijn eenvoud met geometrische vormen in de designwereld. Het vakmanschap bij Artifort resulteerde in een stoel die niet alleen comfortabel is, maar ook een esthetisch wonder. Als een tijdloos symbool van Artifort's toewijding aan esthetiek en comfort blijft de Orange Slice een geliefd stuk dat de grenzeloze mogelijkheden van design viert.

Bewonder de moderne klassiekers in een van de showrooms van Wiechers Wonen

In de showroom van Wiechers Wonen vind je een uitgebreide selectie van moderne meubelklassiekers. Elk stuk vertelt zijn eigen verhaal van innovatie, creativiteit en tijdloze schoonheid. Of je nu op zoek bent naar een bank, stoel, tafel of kast, deze designklassiekers bieden een perfecte mix van vorm en functie. Hierdoor zijn ze niet alleen relevant in het heden, maar ook in de toekomst. Laat je inspireren en ontdek de tijdloze elegantie van de meubelstukken bij Wiechers Wonen.

Kom je er zelf niet uit? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend interieuradvies.