Categorieën

CBW

Wat zijn CBW-erkende winkels?

Als er iets mis gaat dan wordt het opgelost. En dat is een hele zorg minder. Want stel dat er iets mankeert aan uw aankoop. Dan is het fijn om te weten dat alles weer in orde komt. Tenminste als u uw aankoop in een CBW-erkende winkel doet. Want die biedt u drie garanties: veilig aanbetalen, produktgarantie en uiteraard een onpartijdige klachtafhandeling met een nakomingsgarantie. Zo bent u altijd verzekerd van een veilige aankoop. Dus let wel even op het CBW-erkend logo voordat u een winkel binnenloopt.

Let u vooral ook op het jaartal op de sticker. Dit moet het huidige jaar zijn!

Veilig aanbetalen
Soms moet u een aanbetaling doen bij uw bestelling. Maximaal is 25% van het aankoopbedrag.

Maar wat gebeurt er als de ondernemer in financiële moeilijkheden raakt of zelfs failliet gaat voordat u uw bestelling hebt ontvangen?
Bij een CBW-erkende winkel gaat uw aanbetaling (tot een maximum van 25%) niet verloren. U kunt eenvoudigweg bij een andere CBW-erkende winkel een bestelling plaatsen. Deze verrekent uw eerdere aanbetaling met het nieuwe bedrag. Uiteraard gelden hiervoor bepaalde regels.

Productgarantie
De CBW-erkende winkels bieden een extra productgarantie op hun assortiment. De garantie is standaard 3 jaar op basis van afschrijving:

  • in het eerste jaar krijgt u de volledige kosten vergoed voor reparatie of vervanging, inclusief vracht- en voorrijkosten;
  • in het tweede jaar krijgt u 2/3 van de kosten vergoed;
  • in het derde jaar krijgt u nog 1/3 van de kosten vergoed

De datum van aanschaf is dus van belang voor uw garantie. Let wel; de productgarantie wordt door uw contractpartij -het CBW lid- uitgevoerd. Indien deze er niet meer is dan zal in sommige gevallen de fabrikant uitkomst kunnen brengen. Garantie wordt niet overgenomen door de CBW.

Onpartijdige klachtafhandeling
Een aankoop voor uw woning is een belangrijke en vaak kostbare aangelegenheid. U mag daarom een goede service verwachten.

Mocht er toch een probleem ontstaan waar u en de ondernemer samen niet uitkomen, dan kunt u de Geschillencommissie Wonen inschakelen. Ook de ondernemer kan met uw toestemming deze commissie benaderen.

Een uitspraak van de Geschillencommissie Wonen is bindend voor zowel de klant als de ondernemer. Dat betekent dat beiden verplicht zijn zich aan de uitspraak te houden. De CBW garandeert dat de CBW-erkende ondernemer de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk nakomt.

Wilt u de voorwaarden lezen? Klik hier voor de voorwaarden