Categorieën

Verthuizen is dé nieuwe woontrend!

Een nieuw huis zit er vanwege de krapte op de woningmarkt voorlopig vaak niet in. Mensen investeren daarom liever in een nieuw fris interieur. ‘Verthuizen’ is populair. De term verthuizen wordt gebruikt voor het compleet herinrichten of verbouwen van een interieur van een woning, zonder daadwerkelijk te verhuizen. Dit heeft positieve gevolgen voor de woonbranche; er is een omzetgroei te zien van ruim 6 procent! Benieuwd hoe dat verthuizen nou werkt? Lees dan snel verder!

Verthuizen in de praktijk

Bent u ook van plan om te verthuizen? Nadat u jarenlang hetzelfde interieur heeft gehad kan het zijn dat u woonwensen zijn veranderd of met het klimmen van de leeftijd andere dingen belangrijk zijn geworden. U bent toe aan iets nieuws: een frisse wind door uw interieur! Door uw interieur om te gooien en nieuwe meubels aan te schaffen, creëert u een compleet nieuw huis zonder daadwerkelijk een nieuwe woning te kopen.

Hierdoor ervaart u hetzelfde gevoel dan wanneer u een nieuw huis zou kopen. Maar waar begint u? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet om dat verthuizen in de praktijk te brengen.

Een ander kleurtje op de muur

Een ander kleurtje op een muur heeft een groot effect op de gehele sfeer in een ruimte. Waar de witte wanden vroeger helemaal in waren, mag er nu uitgepakt worden met kleur. Het kost weinig moeite: een muurtje schilderen is zo gedaan. Het is belangrijk om onderscheid te maken in koele, warme en neutrale tinten. Voorbeelden van koele tinten zijn wit, blauw, groen en grijs. Warme tinten werken stimulerend. Hierbij kunt u denken aan oranje, rood en zwart. Bruin, beige en grijs zijn neutrale tinten. Deze kunnen zowel met koele als warme tinten gecombineerd worden.

Switch van bank

Het aanschaffen van een nieuwe bank kan een wereld van verschil maken. Grote banken trekken alle aandacht en vormen zo het centrum van de woonkamer. Vaak plaatsen we de bank direct tegen de muur. Voor een ruimtelijk effect kunt u de bank beter een stukje van de muur zetten. Op deze manier lijkt uw woonkamer groter! In een andere blog zetten we 6 mooie banken uit ons assortiment voor u op een rijtje.

Naast het ruimtelijke aspect, kan het ook zijn dat u toe bent aan een nieuwe bank vanwege uw leeftijd en het zitcomfort. Wilt u van een hoekbank naar een 3-zitsbank zodat u net wat makkelijker op kunt staan? Of heeft u liever een warme stoffen bank in plaats van het koude leer? Wij helpen u graag de bank te vinden die aan al uw wensen voldoet!

Nieuwe kussens op de bank

Bij een nieuwe bank horen natuurlijk ook nieuwe kussens. Bij het aanschaffen van nieuwe kussens is het kleurgebruik van de rest van uw interieur belangrijk. Juist met kussens kunt u de gewenste kleuren versterken en net even een andere twist geven aan uw interieur.

Voeg warmte toe met textiel

Vindt u uw interieur erg neutraal en minimalistisch? Lichte tinten en weinig spullen vormen een goede basis. Wel zijn een beetje warmte, levendigheid en persoonlijkheid in een ruimte onmisbaar. Door het toevoegen van een groot vloerkleed zet u dit in een handomdraai neer. Wij creëren een uniek kleed voor u in ons atelier, geheel op kleur en maat te bestellen. U kunt hier ons brede assortiment aan karpetten bekijken.

De eethoek is belangrijker

Vroeger was de eethoek in een interieur een stuk minder belangrijk dan nu. Nu eten we er niet alleen, maar ontvangen we er vrienden en familie en tafelen we uren na. De eetkamerstoelen zijn minstens zo belangrijk als de eettafel; ze zijn veel luxueuzer geworden. We noemen ze tegenwoordig al eetkamerfauteuils. Bekijk hier ons assortiment aan luxueuze eetkamerstoelen.

Zullen wij u helpen verthuizen?

Geen nieuw huis kunnen kopen door de krapte op de woningmarkt is zo erg dus nog niet. Door te verthuizen kan een woning compleet worden vernieuwd en gemoderniseerd, waardoor u hetzelfde gevoel ervaart dan bij het kopen van een nieuw huis. Heeft u inspiratie gekregen om te verthuizen? Wij helpen u graag met interieuradvies of andere vragen. Neem contact op of kom langs in één van onze winkels in Dwingeloo of Ommen.