Categorieën

Zo maakt u een strak en modern interieur gezellig

Een strak en modern interieur is prachtig en past in ieder type huis. Dé uitdaging met moderne interieurs is dat ze wel leefbaar en gezellig moeten zijn. Door enkele kleine toevoegingen en slimme keuzes maakt u van uw strakke, moderne woonkamer een gezellige ruimte. In dit blog vindt u onze tips om sfeer in uw huis te brengen.

Natuurlijke materialen in een modern interieur

Een modern interieur is vaak minimalistisch en bevat hoofdzakelijk rustige basiskleuren. Strakke hoeken en harde materialen zijn andere kenmerken van een modern interieur. Prachtig, maar deze materialen en vormen kunnen kil ogen. Door meubelen van natuurlijke materialen te gebruiken geeft u een ruimte een warm en gezellig gevoel. Een designklassieker als de Vitra Lounge Chair past in ieder modern interieur. Door het materiaalgebruik - de fauteuil is gemaakt van hout en leer - straalt de fauteuil warmte en gezelligheid uit.

Andere designklassiekers van natuurlijke materialen zijn:

Persoonlijke items geven een strak interieur gezelligheid

Design meubelen passen perfect in een modern en strak interieur. Zulke items van hoge kwaliteit geven uw interieur een luxe, hoogwaardige uitstraling. Door uw eigen items toe te voegen aan mooie meubelen geeft u een ruimte uw persoonlijkheid mee. Dit zorgt voor gezelligheid en maakt uw interieur echt úw interieur. Denk hierbij aan persoonlijke items zoals:

  • Schilderijen, beelden of andere kunstobjecten
  • Souvenirs van uw reizen
  • Persoonlijke foto´s
  • Meubelen of items die al langere tijd in de familie zijn

Een karpet brengt gezelligheid in een modern interieur

In een moderne kamer met een harde vloer, bijvoorbeeld van beton of een betonlook, brengt een karpet veel warmte en gezelligheid. Een karpet in een kleur die goed aansluit bij uw meubelen zorgt voor een sfeervolle uitstraling, zonder dat u uw gehele interieur over de kop hoeft te halen. Bent u op zoek naar een speelse twist die uw woonkamer of eetkamer gezellig maakt? Een rond of ovaal karpet geeft een ruimtelijk effect. Dat geldt ook voor karpetten in organische vormen: een echte trend die zorgt voor een unieke look. Ronde, ovale en organische karpetten breken de harde lijnen van een rechte bank of een rechte salontafel, die we vaak in strakke, moderne interieurs zien. Door een mooi karpet toe te voegen voelt een ruimte direct warmer en gezelliger!

Spelen met kleuren

We zien vaak witte meubelstukken en accessoires terugkomen in moderne interieurs. Wilt u uw witte woonkamer of eetkamer gezellig maken? Het toevoegen van kleur aan een modern interieur geeft de ruimte een hele andere sfeer. Kies bijvoorbeeld eens voor een andere kleur op de muur. Bent u benieuwd naar dé kleuren van dit jaar? In ons blog over trendkleuren voor 2022 leest u alles over de huidige kleurentrends. Een andere manier om gezelligheid aan een strak interieur te geven, is door kleurrijke accessoires toe te voegen. Vitra is hét merk voor design accessoires.

Hulp nodig bij het gezellig maken van uw moderne interieur?

Heeft u een strak, modern interieur en wilt u graag wat gezelligheid aanbrengen? Onze interieurstylisten hebben jarenlange ervaring met het inrichten van allerlei soorten interieurs. Die ervaring zetten ze graag in om met u mee te kijken en u te adviseren. Door middel van een 3D interieuradvies kunnen we onze producten digitaal in uw woonkamer weergeven: zo weet u precies hoe die prachtige nieuwe bank of dat karpet in uw woning staat! Voor een interieuradvies op maat kunt u een afspraak maken bij een van onze showrooms in Dwingeloo of Ommen.