Categorieën

Dit zijn de trendkleuren voor uw interieur in 2022

De tijd vliegt en het jaar 2022 staat alweer voor de deur! Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook verfrissende en inspirerende trendkleuren. Hiermee haalt u een frisse wind door uw interieur. Ieder jaar brengen kleurexperts van diverse verffabrikanten hun trendkleur met bijbehorende kleurenpaletten uit. Verfbedrijven PPG en Akzonobel zijn het er voor 2022 over eens: tijd voor een frisse start!

De kleurentrends van 2021

De trendkleuren die we het afgelopen jaar veel hebben gezien, zijn onder andere natuurtinten. Denk hierbij aan bruin-, beige- en zandkleuren, maar ook aan mos- en olijfgroen. Daarnaast hebben we veel grijstinten op de muren gezien. Vaak werd deze kleur in combinatie met een speciale verftechniek op de muren aangebracht. Donkerblauw was een trendkleur die wij niet alleen terugzagen op de muren, maar ook in het meubilair. Tot slot was pastel in combinatie met stoere knalkleuren een trend in 2021.

De trendkleuren voor 2022

De trendkleuren voor het aankomende jaar zijn bekend! De kleuren die we in 2022 weer veel gaan zien, zijn de natuurtinten. Denk hierbij aan de neutrale aardetinten die makkelijk te combineren zijn. Verder gaan we groen volgend jaar weer veelvuldig terugzien. Niet alleen op de muur, maar ook in meubilair en accessoires. Daarnaast is lichtblauw verkozen tot een trendkleur. Deze tint symboliseert kalmte, sereniteit en een frisse nieuwe start. Tot slot gaan we ook een aantal opvallende kleuren terugzien. Hiermee geeft u uw interieur een speels en authentiek effect.


Breng rust in uw interieur met de trendkleur lichtblauw

Eén van de trendkleuren die we in 2022 veel gaan zien is lichtblauw. Een frisse kleur die rust en stabiliteit weerspiegelt. Het haalt het gevoel van de natuur in huis. Deze kleur laat uw muren meer spreken en haalt een frisse wind door uw huis. De verffabrikanten van Akzonobel (Flexa, Levis) hebben niet voor niets hun trendkleur Bright Skies benoemd als trendkleur voor 2022. Deze kleur zien wij dan ook terug in hun vier trendkleurenpalletten: Greenhouse, Salon, Studio en Workshop.

Trendkleuren van 2022

Haal de natuur in huis met de trendkleur bruin

We nemen de natuurlijke bruine trendkleur van vorig jaar mee naar 2022. Deze neutrale kleur is gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Bovendien brengt deze kleur voor veel mensen rust en geborgenheid. We gaan deze trendkleur komend jaar voornamelijk zien in combinatie met warme rood- en geeltinten. Zo creëert u het ultieme warme gevoel.

U kunt deze trendkleur goed combineren met de kleur met de stijlvolle Heelz bank. Deze elegante bank heeft een tijdloos design die in ieder interieur past. Hij is verkrijgbaar in verschillende soorten kleuren, waaronder een warm oranje of rode kleur. Zo is uw interieur helemaal up to date als het gaat over de nieuwste trends!

Benieuwd naar de trendkleuren van 2022? Bij Wiechers Wonen vind je het meubilair wat daar bij past

Een frisse nieuwe look met de trendkleur groen

De zachte groene tint gaan we in 2022 weer veelvuldig terugzien. Deze natuurlijke kleur staat voor veerkracht, positiviteit en groei. Bovendien fleurt het een ruimte op en geeft het een optimistisch en harmonieus gevoel. De kleur is uitstekend te combineren met natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan de Jelle eetkamertafel van Pilat&Pilat. Deze riante ovale eetkamertafel, gemaakt van natuurlijke hout, geeft een zachte uitstraling binnen uw interieur.

De verffabrikant PPG (Sigma, Histor) hebben de grijsgroene kleur Olive Sprig gekozen als trendkleur voor 2022. Deze trendkleur speelt de hoofdrol in al hun trendkleurenpalletten: Invaluable, Introspective en Inspired.

Meubelen die passen bij de trendkleuren van 2022

Een speels effect met vrolijke en heldere trendkleuren

Daarnaast zien we in de trendkleurenpaletten ook een aantal heldere, opgewekte en frisse kleuren terugkomen. Met deze kleuren fleurt uw interieur helemaal op! Denk hierbij aan de kleuren roze, koraal en geel. Deze kleuren geven het gevoel van vreugde, creativiteit en optimisme. Het geeft uw interieur een opvallende en originele look.

De orange slice fauteuil van Artifort past ontzettend goed bij deze kleurtrend! Deze stoel, ontworpen in 1960, heeft een speels karakter en geeft een vrolijke noot aan uw interieur. Deze fauteuil is leverbaar in verschillende stof- en leersoorten en beschikbaar in een aantal verfrissende kleuren.

De mooiste exclusieve meubelen die passen bij de trendkleuren 2022

Meer weten over de trendkleuren van 2022

Bent u benieuwd hoe deze interieur trendkleuren van 2022 in uw woning passen? Kom langs voor een gesprek of neem contact op om een afspraak te maken!