Categorieën

Vijf tips om uw grote ruimte gezellig in te richten

Het kan een uitdaging zijn om een grote ruimte een fijne en warme sfeer te geven, maar onmogelijk is het zeker niet! Vindt u het lastig om uw interieur gezellig in te richten? In deze blog geven wij u vijf tips om uw grote kamer knus en stijlvol in te delen!

Creëer verschillende plekken in een grote ruimte

Door uw grote ruimte op te delen in verschillende leefhoeken wordt uw ruimte een stuk sfeervoller. De kleinere hoekjes geven een gezellig en knus gevoel zonder de rust te verstoren. Daarnaast oogt uw kamer een stuk minder rommelig door de overzichtelijke indeling. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte waar u lekker op de bank televisie kunt kijken, een plek waar u heerlijk een boek kunt lezen of waar u rustig aan het werk kunt.

Grote woonkamer of andere ruimte binnen je huis inrichten? Wiechers Wonen heeft het interieuradvies dat je zoekt.

Gebruik van grote meubelen in een grote ruimte

Een grote ruimte vraagt om grote meubelen en accessoires. Zo zorgt u ervoor dat de kamer en de meubels het beste tot hun recht komen. Tegelijkertijd creëert dit een knusse en gezellige sfeer. Kies daarom voor een royale 4 zits bank of een elementenbank in uw woonkamer. Kleed dit aan met een mooi karpet en meerdere salontafels in verschillende formaten. Door de verschillende formaten en materialen kunt u deze bij elkaar zetten zoals u zelf wilt, of de salontafels uit elkaar te halen en op een andere plek in de kamer gebruiken. Om een kale muur op te vullen, kunt u kiezen voor een creatieve kast van Pastoe, zoals de Pastoe Amsterdammer, of een kunstwerk.

Harmonie en gezelligheid in een grote ruimte

Het kan lastig zijn om gezelligheid in een grote ruimte te creëren. Het is belangrijk dat u een woonstijl kiest die bij u past en deze door te trekken in de gehele woning. Om beter inzicht te krijgen in uw woonstijl kan een interieuradvies goed helpen. Het maken van een persoonlijk moodboard is ook een goed beginpunt. Hierdoor wordt het voor u duidelijk wat uw kleurenpalet is, welke patronen bij uw woonstijl passen en welke texturen u wilt laten terugkomen.

Grote ruimtes inrichten met design meubels

Meubelen in het midden van een grote ruimte

Bent u gewend om meubelen tegen de muur te plaatsen? In een grote ruimte is dit niet altijd de beste keuze. Wanneer meubelen verder van elkaar af staan oogt de kamer vaak groot en sfeerloos. Om een grote ruimte beter te vullen kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de bank in het midden van de kamer te plaatsen. Kleed hem aan met een sfeervol, royaal karpet en mooie fauteuils. Zo heeft u in een oogwenk een gezellige zitruimte gecreëerd!

Maak de grote ruimte af met een persoonlijke touch

Door gebruik te maken van persoonlijke items krijgt een grote ruimte gelijk meer sfeer. Dit zorgt voor een fijn thuisgevoel. Vul bijvoorbeeld een kast met uw favoriete foto’s, souvenirs van (verre) reizen of een verzameling kunstobjecten. Persoonlijkheid maakt een ruimte sfeervol, uniek en gezellig!

Interieuradvies voor een grote ruimte

Heeft u een grote woonruimte en bent u benieuwd hoe u deze tips kunt doorvoeren in uw eigen huis? Met het Wiechers Wonen interieuradvies vormen we samen een beeld van uw persoonlijke stijl en woonwensen. Onze interieurspecialisten creëren een 3D advies dat is gebaseerd op uw woonruimtes, waardoor het advies volledig is toegespitst op uw woning.

Wilt u meer weten over Wiechers Wonen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Eerst meer meubel inspiratie opdoen in onze showrooms kan uiteraard ook!