Categorieën

Drie redenen waarom 3D-interieuradvies ideaal is

Het visualiseren van een nieuw of aangepast interieur is niet makkelijk. Vaak zitten ideeën in uw hoofd, maar is het niet duidelijk of keuzes in de werkelijkheid ook praktisch en aantrekkelijk zijn. Daarvoor is 3D-interieuradvies dé oplossing. Uw droominterieur wordt zo werkelijkheid!
  • ± 2 minuten

Voor een 3D-interieuradvies wordt uw interieur nagebouwd in een 3D programma. Van het toevoegen van ramen tot meubels en andere elementen: uw eigen interieur staat ineens op een scherm, waarbij u kunt zien wat andere meubels, kleuren of materialen voor effect hebben. Ideaal!

1. Van schatten naar meten

Het inschatten van maten voor een interieur kan lastig zijn. In de winkel of showroom lijken meubels vaak kleiner door de opstelling of grote ruimte. Thuis lijken ze vaak weer groter doordat de ruimte compacter is. Door 3D software is het geen kwestie meer van inschatten, maar meten. Het geeft meteen een realistisch beeld waardoor u zich kunt voorstellen hoe bepaalde objecten in uw eigen huis zullen staan. U loopt voor uw gevoel al door uw nieuwe interieur en krijgt er meteen een gevoel bij.

Ook worden vragen als “Past deze bank wel in de woonkamer?”, “Kunnen deze eetkamerstoelen wel allemaal rond de eettafel staan?” en “Passen de meubels qua kleur wel bij elkaar?” meteen beantwoord.

2. Een interactief ontwerp

Ter plekke ervaren hoe een andere maat of contrasterende kleur uitpakt? Dat kan door een 3D-interieuradvies. Vooral wanneer u nog twijfelt over bepaalde meubels, kleuren, materialen of de indeling. Het elimineert onzekerheid. Daarnaast is een interieuradvies altijd interactief: het is geen statisch plan, maar kan makkelijk aangepast worden door een interieuradviseur waarmee u een afspraak heeft. Wilt u het verschil in uitstraling zien tussen een grijze of witte bank? Dit en meer kan eenvoudig aangepast worden tijdens het ontwerpen.

3. Oude meubels combineren met nieuwe

Wanneer u besluit om uw interieur een opfrisser te geven door nieuwe meubels of een andere stijl te kiezen, is het essentieel om te kijken naar uw oude meubels. Natuurlijk is het mogelijk deze te houden. Een antiek familie erfstuk of een favoriete en comfortabele bank kan juist de leidraad zijn van een nieuw interieur. Oude meubels en nieuwe meubels kunnen perfect gecombineerd worden. Dit scheelt in kosten, maar het zorgt er ook voor dat uw eigen stijl en sfeer behouden wordt.

Waar moet u aan denken bij 3D-interieuradvies?

Voor een gedegen interieuradvies is het belangrijk om u voor te bereiden op een afspraak met interieuradviseurs. Denk daarom aan het verzamelen en meenemen van:

  1. Een plattegrond van uw in te richten ruimtes;
  2. Foto's van uw huidige interieur;
  3. Foto's van de in te richten ruimte;
  4. Zoveel mogelijk materialen van zaken die u houdt of al heeft uitgezocht voor uw nieuwe interieur;
  5. Een lijstje van producten die weg mogen, waar nog twijfel over is en wat mee moet naar het nieuwe interieur.

3D-interieuradvies bij Wiechers Wonen

Bij Wiechers Wonen vinden we het belangrijk om te luisteren naar de wensen van u als klant. We spreken met u over materialen, stijlen en meubels en wij maken vervolgens de vertaalslag naar een interieur waarin die wensen uitkomen. Heeft u interesse? Maak dan een afspraak voor interieuradvies!