Categorieën

Interieurtips om een klein huis stijlvol in te richten

Heeft u een klein huis en wilt u dit stijlvol inrichten met prachtige design meubels? Groot gelijk! Wij delen daarom een aantal interieurtips, zodat u in uw kleine woonkamer of eetkamer ruimte bespaart door de juiste keuzes te maken. Lees snel verder!
  • ± 2 minuten

Kasten voor kleine ruimtes

Is uw woonkamer klein, maar heeft u wel veel opbergruimte nodig? Combineer dan de boekenkast en tv-kast tot een prachtige combinatie wand, waar tevens ruimte is voor decoratie en kunst. De Hulsta Mega Design kast is hier een goed voorbeeld van, doordat alle elementen los toe te voegen zijn. Zo maakt u deze kast geschikt voor uw ruimte.

Opbergtip voor kleine ruimtes

Gebruik kasten met gesloten deuren of manden met deksels. Hierdoor oogt een ruimte rustiger en netter en kunt u met gemak spullen kwijt zonder dat ze in de weg liggen of het uitzicht blokkeren.

Kleine banken, groot zitcomfort

Bij het inrichten van een kleine woning is het vaak verstandig een kleine bank te kiezen. Gelukkig hoeft u niet in te leveren op comfort bij de tweezitsbanken van onder andere Cloak, Leolux of Gelderland. Multifunctionele banken met verstelbare armleuningen, scheidingsstukken of modulaire banken zijn ideaal voor kleine woonkamers. De Cloak Sun bank is daar een goed voorbeeld van. Deze bank heeft schuivende rugdelen, verplaatsbare armleggers en een verstelbare zitdiepte. Zo is hij aan te passen naar ieders voorkeur en iedere ruimte.

Verlichting voor kleine ruimtes

Om kleine ruimtes optimaal te benutten is de juiste verlichting essentieel. Ga bij voorkeur niet voor staande lampen, omdat ze vaak de looproute blokkeren en meer ruimte in beslag nemen. Staande lampen zijn wel aan te raden wanneer ze in ‘loze’ ruimte gezet worden, zoals achter een bank die met de rug bij een muur staat. Een voorbeeld hiervan is de Artemide Tolomeo lamp. Subtiele verlichting zoals spots in het plafond zorgen daarentegen vaak voor goed licht en nemen geen ruimte in beslag.

Ruimte besparen in de eetkamer?

Om ruimte te besparen in uw eetkamer is een bankje dé oplossing. Een eetbank heeft minder ruimte nodig omdat u hem, in tegenstelling tot stoelen, niet naar achter hoeft te schuiven wanneer hij tegen een muur staat. Daarnaast kunt u hier meer mensen kwijt dan op stoelen. Heeft u eetkamer inspiratie nodig? Twee prachtige eetbanken voor uw eetkamer zijn bijvoorbeeld de Bert Plantagie Kikko Plus bank en de Leolux Didore!

Smalle eetkamerstoelen om ruimte te besparen in uw eetkamer

Om uw kleine eetkamer zo optimaal mogelijk te benutten is het aan te raden om te kiezen voor lichte stoelen met een smal frame, zoals de Bert Plantagie Misty stoelen. Brede armleuningen nemen veel plaats in beslag, waardoor het wijsheid is om stoelen zonder armleuning te kiezen. Wanneer het aankomt op stijl, ga dan voor lichte kleuren stoelen van bijvoorbeeld doorzichtig materiaal. Dit oogt ruimtelijk!

Bent u benieuwd naar interieurtips om uw kleine ruimte optimaal te benutten? Of wilt u zien welke meubels het beste passen bij uw kleine woon- of eetkamer? Wiechers Wonen voorziet u graag van passend interieuradvies. Neem contact op!