Categorieën

Dutch Design en Scandinavische stijl: een gouden combinatie!

Dutch Design en de Scandinavische stijl in uw interieur? Het is een gouden combinatie. Lees hier meer hoe u deze stijlen combineert!
  • ± 2 minuten

Van natuurlijke tinten en materialen tot minimalistische vormen en meubels: de Scandinavische stijl staat bekend om haar eenvoud en is daarom erg populair. In tegenstelling tot de Scandinavische stijl staat Dutch Design juist bekend om haar controversiële en experimentele ontwerpen. Een mix van beide stijlen lijkt de gouden combinatie: hierbij geniet u van het beste van beide. Lees meer over hoe u Dutch Design combineert met de Scandinavische stijl voor uw droominterieur!

Wat is Dutch Design?

Laten we beginnen bij het begin: Wat is Dutch Design? Dutch Design staat bekend om experimentele en onconventionele stijlen. Nederlandse design meubels creëren een modern en spannend effect door de felle kleuren, bijzondere vormgeving en interessante materiaalkeuzes. Vaak heeft een interieur gebaseerd op Dutch Design donkere kleuren of grijstinten, tegenover de lichte tinten bij Scandinavisch design.

Wat is een Scandinavisch interieur?

Een interieur met een Scandinavische stijl staat bekend om de strakke, moderne vormgeving. Eenvoud, woongemak en natuurlijke elementen staan daarnaast ook centraal. Bij de Scandinavische stijl in een woonkamer wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van natuurlijke tinten zoals beige, bruin en groen, maar ook natuurlijke materialen zoals hout mogen niet ontbreken in deze stijl.

Dutch design en Scandinavisch design combineren

Het moge duidelijk zijn: de twee bovengenoemde stijlen verschillen enorm van elkaar. Toch is de combinatie van Dutch design en Scandinavisch design prachtig. Het rustige en minimalistische van Scandinavië met het experimentele van de Nederlandse stijl zorgt dat een ruimte altijd rust uitstraalt, maar toch spannend blijft.

Drie interieurtips voor de mix van Dutch Design met Scandinavisch design

Om de twee stijlen te combineren delen we graag drie tips. Naast het meenemen van deze tips is het uiteraard van belang om te blijven kijken naar uw eigen stijl: welke elementen uit de Scandinavische stijl spreken u aan en welke elementen van Dutch Design spreken u aan? Het is en blijft uw eigen keuze!

1. Voorzichtig combineren

Wees niet bang om uit uw comfort zone te stappen. Wanneer u gewoonlijk vaak gaat voor de natuurlijke, zachte tinten uit de Scandinavische stijl, kan een uitstapje naar Dutch Design spannend én erg leuk zijn. Begin klein: ga voor een opvallende fauteuil van een Nederlands designmerk in combinatie met een rustig, Scandinavisch interieur.

2. Creëer contrasten

Omdat de Scandinavische stijl bekendstaat om woongemak en eenvoud, is een krachtige tegenhanger essentieel. Ga voor contrasten in kleur, materiaal en stijl, waardoor uw interieur spannend blijft. Denk hierbij aan banken van Leolux, fauteuils van Artifort of eettafels van Pilat en Pilat en andere Dutch designmerken.

3. Ga voor interieur items met een knipoog

Dutch Design is meer dan alleen experimentele ontwerpen. De stijl staat tevens bekend om haar humor. Zoek daarom naar passende meubels met een knipoog en verwerk ze subtiel in uw woonkamer, eetkamer of studeerkamer. Denk hierbij aan de Artifort Shark, een eetkamer fauteuil, geïnspireerd op de vorm van een haai. Of denk aan de Bert Plantagie Seven eettafel, waar het getal zeven op meerdere manieren in is verwerkt. Zo blijft uw interieur luchtig en verrassend.

Interieuradvies voor deze gouden combinatie

Bent u fan van zowel de Scandinavische stijl als Dutch Design? Onze interieuradviseurs helpen u graag om van deze twee stijlen de perfecte mix te maken. Neem contact op of plan een afspraak in voor een interieuradvies op maat.