Categorieën

Vijf tijdloze design klassiekers voor ieder interieur

Vijf tijdloze design klassiekers voor ieder interieur ➤ Wiechers Wonen, interieuradviseurs in Ommen en Dwingeloo
  • ± 3 minuten

U kent het wel; iets aanschaffen waar u na een aantal maanden op uit gekeken bent. Daarom kan het juist fijn zijn een tijdloos interieur te hebben met meubels die niet snel vervelen. We vertellen u graag meer over vijf tijdloze klassieke design meubels die al jaren populair zijn in de interieurwereld.

De klassieker der klassiekers: de Vitra Lounge Chair

Na een lange dag is het heerlijk om ergens in weg te kunnen kruipen. Een fauteuil biedt hiervoor de perfecte uitkomst en past goed in uw woonkamer of zithoek. De Lounge Chair van Vitra, ontworpen door design iconen Charles en Ray Eames is een moderne variant van de traditionele clubfauteuil. Eames wilde deze stoel doen lijken op een gebruikte baseball handschoen, één waar u heerlijk in kunt wegzakken. De van leer gemaakte stoel is niet alleen moderner en eleganter dan een traditionele fauteuil, maar zit ook een stuk comfortabeler.

De Pallone fauteuil van LeoluxDe Lounge Chair is niet de enige fauteuil die al jarenlang populair is. De Pallone fauteuil is al 31 jaar hét pronkstuk van Leolux. In 1989 werd het ontwikkelde Huis van de Toekomst door de inmiddels overleden tv-legende Chriet Titulaer geopend. De futuristische clubfauteuil is door interieurdesigner Roy de Scheemaker speciaal ontworpen voor Het Huis van de Toekomst. Dit maakte de fauteuil hét meubel van Titulaer’s interieur. De Pallone fauteuil van Leolux heeft al verschillende awards weten te bemachtigen voor het unieke design. Vanwege de uiteenlopende kleuren en het eigenzinnige ontwerp is het dé blikvanger van uw interieur. Daarnaast biedt de stoel veel comfort, waar het merk tevens bekend om staat. Sinds 1989 is de Pallone niet meer weg te denken bij iedereen met een eigenzinnig interieur. Hij is inmiddels verkrijgbaar in allerlei kleuren en met bijpassende Pallone poef.

Artifort Orange Slice fauteuil

Sommige fauteuils staan perfect aan de keukentafel, maar de meesten passen toch het best in uw woonkamer of in een aparte zithoek. Dat geldt ook voor de Orange Slice fauteuil van Artifort. Naast de klassieke fauteuils kan de Artifort Orange Slice met zijn speelse karakter echt het verschil maken voor uw interieur. De ronde vormen doen soms denken aan een sinaasappelschil en zorgen ervoor dat u altijd lekker zit.

De Artemide Tolomeo familie

Ieder interieur komt pas echt tot zijn recht met de juiste verlichting. Een goede lamp kan het verschil maken en voegt zelfs iets toe wanneer hij niet aan staat. De Artemide Tolomeo is ontworpen door de welbekende, inmiddels bijna 50-jarige fabrikant Artemide. De lamp staat bekend om zijn flexibiliteit vanwege de arm waarmee u zelf de lichtinval kunt bepalen. Het gat in de bovenkant van de Tolomeo lamp zorgt ervoor dat het licht op het plafond breekt. Daarnaast creëert het meteen een hoop sfeer. Op deze manier is de lamp een leeslamp en kamerlamp tegelijk; een uniek element in iedere ruimte. Door de jaren heen is er een uitgebreide collectie ontstaan van de Artemide Tolomeo lamp in veel verschillende kleuren, passend bij ieder interieur.

4800 bank van Gelderland

Gelderland bestaat al sinds 1935 en staat bekend om haar voorliefde voor de Scandinavische stijl. De ontwerpen van Gelderland meubels komen uit de handen van bekende ontwerpers zoals het in dit jaar overleden Gronings icoon Henk Vos. Hij werd bekend met de 4800 bank: een prachtig zitmeubel dat bekend staat om zijn zitcomfort, tijdloze design en duurzaamheid. De 4800 collectie van Gelderland bevat naast banken ook fauteuils en andere designer meubels. Deze zijn voor iedereen die houdt van strakke lijnen, zitcomfort en meubels die lang meegaan.

Ontdek deze design klassiekers in onze woonwinkels!

Wilt u onze vijf tijdloze klassiekers eens bekijken in onze woonwinkels? Of bent u benieuwd hoe wij uw interieur kunnen omtoveren tot een nieuw geheel? Neem contact op!