Categorieën

Welkom 2023: dit zijn dé interieurtrends voor dit jaar!

De natuur blijft ons ook in 2023 inspireren: de interieurtrends bevatten natuurlijke kleuren en materialen. Ervaar de trends van 2023 bij Wiechers Wonen.

Een nieuw jaar is een fijn moment om terug te kijken op het afgelopen jaar én om met een frisse blik vooruit te kijken. Hier helpen we u graag bij: we zetten de trendkleuren van 2023 en de interieurtrends van het nieuwe jaar voor u op een rij.

Een van de trends die we graag zien en die ook in 2023 veelvuldig aan bod blijft komen, is ons verlangen naar de natuur. Dit komt naar voren in kleuren, waar aardse en natuurlijke tinten populair blijven én waar de kleur groen een opmars gaat maken. Ook in vormen en stoffen halen we de natuur graag in huis. Ronde en organische vormen, warme houtsoorten en de textuurtrend, met lekkere zachte stoffen als bouclé en velours, vormen de interieurtrends van het jaar.

De trends van 2023

Haal de natuur in huis

De trend van de naturelle tonen als ecru en beige zijn al langer populair en ook in 2023 gaan we ze veel zien. Doordat deze kleuren een neutrale lichte basis scheppen, voelen ze binnen zacht en prettig aan. Dit zorgt ervoor dat ze rust uitstralen en het interieur een vriendelijk en comfortabel gevoel geven. Een bank of hoekbank in zo’n fijne, zachte tint geeft de woonkamer een stijlvolle uitstraling.

De groentrend: groentinten als statement- en accentkleur

We gaan groen zowel in planten als in verschillende tinten zien in interieurs. Als kleur in het interieur gaat u groen zien als ondersteunende kleur op een muur of als accentkleur, bijvoorbeeld in speelse fauteuils, kussens en accessoires. Daarnaast geven zachte groentinten in banken of andere grote meubelen een prachtige en rustige uitstraling aan de ruimte.

Maar de groentrend uit zich ook in planten in huis. Daarmee haalt u ook nog eens de natuur naar binnen. Op deze manier komt de kleur groen automatisch al in het interieur terug. Wat we veel zien als onderdeel van deze groentrend, is de toevoeging van blad- en bloemmotieven in behang en accessoires.

We gaan voor warmte in 2023

De zoektocht naar warmte en behaaglijkheid is een trend die in 2023 doorgetrokken wordt. Dit uit zich in een textuurtrend met stoffen die zacht en warm aandoen, zoals bouclé en velours. We zien onder andere banken en fauteuils in behaaglijke bouclé stoffen verschijnen. Deze combinatie van meubelen in zachte stoffen kan in verschillende vormen gemaakt worden, van strak tot rond of zelfs organisch, vaak in naturel tinten. Voeg hier warme houtsoorten aan toe en u creëert een heerlijk rustig en bijzonder stijlvol interieur, waar u met accenten en accessoires in een statement kleur een geheel eigen twist aan kunt geven.

De behoefte aan structuur en warmte zien we ook terug in karpetten. Hoogpolige karpetten en karpetten met structuur en hoogteverschillen winnen aan populariteit. Niet gek, want een zacht karpet geeft heel veel warmte. De gevoelstemperatuur in de ruimte stijgt direct met een karpet. Daarnaast kunt u de akoestiek in de kamer verbeteren door een karpet in de kamer te leggen. Een karpet brengt ook nog eens eenheid in uw interieur: een karpet doet heel veel voor uw inrichting!

Ontdek de mooiste design meubelen bij Wiechers Wonen

Dé manier om de kleuren- en interieurtrends van het nieuwe jaar te ervaren, is door langs te komen in een van onze woonwinkels. Hier ontdekt u de laatste trends en de mooiste design bankstellen en fauteuils, prachtige eettafels en eetkamerstoelen, kasten, karpetten en meer unieke meubelen.

U vindt Wiechers Wonen in Dwingeloo en in Ommen. Hier ontvangen onze interieurstylisten u graag en onder het genot van een kop koffie nemen we u mee langs de mooiste design meubelen. Uiteraard vertellen we u graag ook meer over de trends van 2023. Bent u op zoek naar iets specifieks of wilt u vooral inspiratie op doen? We denken graag met u mee.

Plan vooraf een vrijblijvende afspraak voor interieuradvies in, dan weet u zeker dat we alle tijd voor u kunnen nemen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om spontaan bij ons langs te komen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.