Categorieën

Ontdek de kracht van het karpet

De gevoelstemperatuur in de kamer doen stijgen, een eiland creëren of juist eenheid brengen in uw interieur, rust en ruimte geven, de vorm van een kamer versterken: een karpet doet zó veel voor uw kamer en uw inrichting!

Bij Wiechers Wonen vindt u een uitgebreid aanbod aan prachtige karpetten. Ons team helpt u graag om het perfecte karpet voor uw woning samen te stellen: er is heel veel mogelijk op het gebied van kleuren, vormen en materialen.

Bekijk onze karpetten of bezoek onze woonwinkels in Dwingeloo of Ommen om de karpetten te ervaren.

Een prachtig karpet: waar moet u aan denken?

Met het juiste karpet in uw kamer maakt u een ruimte optisch groter. Zo geeft een groot karpet een gevoel van eenheid, rust en ruimte.

Zijn er in uw kamer veel rechte lijnen te vinden en zijn uw meubelen overwegend strak qua vorm? Met een karpet in een ronde, ovale of organische vorm breekt u die strakke lijnen en zorgt u ervoor dat de ruimte zachter aanvoelt.

Wilt u juist een comfortabele plek creëren waar u zich met een goed boek terug kunt trekken? Met het juiste karpet kunt u een eiland maken, dat los van de rest van uw kamer tóch één geheel vormt.

Tip: zet uw bank 20 tot 30 centimeter over uw karpet heen. Dit geeft een bijzonder ruimtelijk effect en u zult zien dat uw meubelen veel meer één geheel vormen.

Een hoogpolig of een laagpolig karpet?

Een van de keuzes die u zult maken bij het samenstellen van uw nieuwe karpet, is die voor een hoogpolig of juist een laagpolig karpet. Naast uw persoonlijke voorkeur verschillen de eigenschappen van deze soorten karpetten.

Zo geeft een hoogpolig karpet meer warmte dan een laagpolig karpet. Ook optisch gezien zijn er verschillen: een hoogpolig karpet oogt groter en mag daarom qua formaat kleiner zijn dan een laagpolige variant.

Verbeter de akoestiek met een karpet

Is de akoestiek in uw kamer niet optimaal? Merkt u bijvoorbeeld wel eens dat geluiden rond galmen of dat gesprekken door elkaar heen lopen? Een karpet heeft een grote invloed op de akoestiek in de kamer, het dempt geluid en zorgt er zo voor dat gesprekken prettiger verlopen en bijvoorbeeld muziek beter klinkt.

Daarnaast zorgt een karpet voor een heerlijk warm gevoel: de gevoelstemperatuur in uw kamer stijgt met minstens 2 graden met een karpet.

Op maat gemaakte karpetten

Veel van de karpetten die u in onze woonwinkels vindt, worden op maat voor u gemaakt. Onze ervaren interieuradviseurs kijken graag met u mee naar de perfecte combinatie tussen materialen, vormen en kleur van het karpet.

Wanneer u bij ons langskomt, vragen we u om foto’s of tekeningen van uw interieur en uw huidige meubelen mee te nemen. Zo kunnen we een goed beeld krijgen van uw voorkeuren en wensen. Samen gaan we aan de slag om het perfecte karpet voor u te creëren.

De mooiste merken karpetten bij Wiechers Wonen

In onze woonwinkels in Dwingeloo en Ommen vindt u een grote verscheidenheid aan prachtige karpetten van de mooiste merken.

  • CS Rugs is een van de favoriete merken van onze interieurstylisten. Dit Nederlandse kwaliteitsmerk is al ruim 30 jaar een van de absolute voorlopers op het gebied van karpetten. De mogelijkheden bij CS Rugs zijn bijzonder uitgebreid. Zo kunt u kiezen voor laagpolige en hoogpolige karpetten in de kleuren en de vorm die aansluiten bij uw interieur.
  • Ook bij de karpetten van Millenerpoort zijn de mogelijkheden rondom het op maat maken van karpetten eindeloos.
  • Bent u op zoek naar variatie en een speelse touch? Dan zijn de karpetten van Perletta iets voor u: deze geweven karpetten zijn aan beide kanten te gebruiken. Door het karpet om te keren, geeft u uw interieur gemakkelijk en snel een ander aanzicht.

Ontdek onze karpetten, fauteuils, bankstellen, tafels en andere prachtige design meubelen

Naast onze selectie prachtige karpetten vindt u in onze woonwinkels design meubelen van merken uit binnen- en buitenland, waaronder:

Onze inspirerende interieurstylisten adviseren u graag bij het inrichten van uw woonkamer, eetkamer of andere ruimtes in uw woning. We kijken naar de mogelijkheden en uw huidige meubelen en natuurlijk naar uw smaak. Vervolgens nemen we u mee langs de meubelen in onze woonwinkel en gaan we aan de slag met het tekenen van een plan dat helemaal aansluit bij uw voorkeuren.

Wilt u graag meer weten over karpetten, over onze andere design meubelen of een afspraak voor interieuradvies? Neem gerust contact met ons op.