Categorieën

Tijdloze houten meubelen, écht Friese kwaliteit

De unieke massief houten meubelen van het op en top Friese Pilat&Pilat zijn tijdloze, karaktervolle erfstukken. We spraken met Gjalt Pilat over het merk.

Vanuit de bron, een prachtige gerestaureerde boerderij in Twijzel, werken de ontwerpers van het Friese meubelmerk Pilat&Pilat vol passie aan het creëren van unieke ontwerpen. Massief hout is het hoofdingrediënt van deze exclusieve meubelstukken. We spraken met Gjalt Pilat, de oprichter van het typisch Friese merk, over duurzaamheid, erfstukken en het gebruik van Friese namen.

Duurzaamheid is vanzelfsprekend

Gjalt legt uit hoe Pilat&Pilat zich ontwikkelt en omgaat met trends. “We zijn trouw aan ons eigen merk. Onze producten worden gemaakt van massief hout. Dit geeft ze een robuuste en tijdloze uitstraling en maakt dat ze bijzonder duurzaam zijn. Voor ons is deze duurzaamheid een vanzelfsprekendheid: we willen dat onze producten lang meegaan. Hoogwaardig vakmanschap, dat staat bij ons voorop.”

Meubelen die voelen als erfstukken

Door te werken met massief hout creëert het team van Pilat&Pilat tijdloze ontwerpen. De designs zijn eenvoudig, maar wel op een bijzondere manier gemaakt. Het absolute vakmanschap straalt van de details en de constructie af. “Dit zorgt ervoor dat de ontwerpen generaties lang mee kunnen”, legt Gjalt uit.

“Wat ik zo leuk vind, is dat we regelmatig horen dat ouders één of meerdere meubelstukken van ons kopen, die vervolgens doorgegeven worden aan hun kinderen. Zij zijn er op hun beurt ook weer écht blij mee, zo kunnen onze meubelen door verschillende generaties gewaardeerd en gebruikt worden. Dit geeft wat mij betreft aan hoe tijdloos onze ontwerpen zijn.”

Een mooi voorbeeld van zo’n karakteristiek en tijdloos meubelstuk is de prachtige Pake Sytse eetkamertafel. Deze robuuste tafel is uitgerust met een uitgesproken onderstel, dat gebaseerd is op de Friese klokkenstoel. Het ontwerp is inmiddels ruim 10 jaar onderdeel van de Famylje collectie. De Pake Sytse eetkamertafel is verkrijgbaar in verschillende basisvormen, afmetingen en houtsoorten.

Pake Sytse, Freek, Meint en Jelle

Alle meubelen uit de Famylje Collection van Pilat&Pilat hebben de naam van een familielid gekregen: Famylje is dan ook het Friese woord voor ‘familie’. Zo heeft de stamtafel met het unieke onderstel de authentieke Friese naam Pake Sytse gekregen: de naam van de stamoudste. Gjalt legt uit: “Ik kom uit een groot gezin, waar we geleerd hebben om de oudere generaties te waarderen. Die waardering tonen we door onze meubelen te vernoemen. Ooit is het begonnen als een knipoog, inmiddels onderscheiden we ons ermee. Het is een mooi statement, dat past bij het onderscheidende karakter van onze meubelen.”

Een van de recente ontwerpen van Pilat&Pilat is de “Kodama” serie. Deze eettafel set bestaat uit vijf verschillende, los te verkrijgen elementen. Door de speelse vormen zijn de onderdelen in allerlei samenstellingen neer te zetten, los of in verschillende delen. Samen vormen ze een vierkant, net als in het Oosterse puzzelspel Tangram. Kodama is hiermee een unieke verschijning, waar Gjalt terecht bijzonder trots op is.

Samenwerking met Wiechers Wonen

Gjalt geeft aan dat de samenwerking met Wiechers Wonen een belangrijke rol speelt bij het geven van de extra aandacht die bijzondere meubelen soms nodig hebben. “Consumenten kunnen wat terughoudend zijn bij meubelen die net even anders zijn. Ze moeten overtuigd worden, door het product voor zich te zien. Kiezen voor iets nieuws, iets wat nog niemand heeft, is soms heel spannend.”

Hier komt de samenwerking met Wiechers Wonen goed naar voren. In onze winkels in Dwingeloo en Ommen kunnen klanten luxe meubelen met een design dat anders is in het echt ervaren. Zo laten onze interieurstylisten graag zien dat bijvoorbeeld de Kodama set écht een prachtig ontwerp is. We zetten onze speciale 3D software graag in om de klant helemaal te overtuigen. Hiermee maken we een 3D weergave van de woning, waarin we de Kodama tafel of andere spannende meubelen laten zien. Zo krijgen klanten een goed beeld van hoe de luxe meubelen in hun eigen interieur tot hun recht komen.

Ontdek de collectie van Pilat&Pilat bij Wiechers Wonen

U vindt een uitgebreide collectie houten meubelen van Pilat&Pilat bij onze woonwinkels in Dwingeloo en Ommen. Naast deze prachtige design meubelen vindt u hier de exclusieve meubelen van merken als Artifort, Bert Plantagie, Gelderland, Label, Leolux, Montis en Pastoe.

Wilt u graag vrijblijvend advies voor het inrichten van uw woning? Onze interieurontwerpers kijken graag met u mee. Tip: neem foto’s en plattegronden van uw woning mee, dan kunnen wij ons maximaal inleven en u de meest concrete ideeën geven. Wanneer u vooraf een afspraak maakt, dan bent u ervan verzekerd dat een van onze interieurontwerpers voor u klaar staat. Welkom bij Wiechers Wonen!

Een afspraak voor interieuradvies inplannen >