Categorieën

Een wereld van inspiratie en interieurtrends op de Salone del Mobile in Milaan

De Salone del Mobile is een van de hoogtepunten in de mondiale interieurwereld. Op deze beurs in Milaan komen designers en meubelmerken samen om elkaar te inspireren en de laatste trends te ontdekken. Wij waren aanwezig bij de meest recente editie: lees meer.

Onze klanten blij maken met de mooiste en meest inspirerende interieurs, dat is wat wij het liefste doen. We verrassen u graag door nieuwe combinaties te laten zien en spannende, unieke opstellingen te tonen.

Deze inspiratie zit van nature in ons team, maar wordt gevoed door bijvoorbeeld musea en architectuur en het bezoeken van (internationale) meubel- en designbeurzen. Het absolute hoogtepunt in de interieurwereld is de Salone del Mobile in het prachtige Milaan. Ieder jaar komt de mondiale interieurwereld hier samen om te genieten, te overtreffen, te pronken en om geïnspireerd te worden door de nieuwste trends van de mooiste merken.

Eerder dit jaar vond de 60e editie van de Salone plaats. Connie Wiechers reisde af naar Milaan om de laatste trends in de wereld van design en meubelen te ervaren. Ze beschrijft haar ervaringen voor u.

De stad van de mode, prachtige interieurs en de mooiste palazzo’s

Tijdens de week van de beurs staat Milaan volledig in het teken van interieur- en productdesign. In de hele stad worden inspirerende events georganiseerd, waar de grootste meubelmerken er álles aan doen om de aandacht te trekken. Hele palazzo’s worden omgebouwd om de bezoekers van over de hele wereld te imponeren en inspireren met de nieuwste meubelen, producten en trends.

Lichte kleuren en een natuurlijke uitstraling

De crème de la crème van de internationale meubelwereld komt bij elkaar in Milaan en de meest gedurfde en innovatieve designs worden getoond. De uitstraling en kleuren van deze designstukken worden vervolgens doorvertaald naar de banken, tafels en andere meubelen die u bij ons in de winkel terug kunt vinden.

Een trend die we al langer zien en die ook zeker in Milaan naar voren is gekomen, is het gebruik van lichte, warme kleuren. Hoekbanken in stof en karpetten in een lichte kleur geven een ruimte een vriendelijke en natuurlijke uitstraling. Meubelen van leer, waaronder banken en fauteuils, zien we steeds vaker in lichte en natuurlijk camel-tinten.

Natuurlijke materialen als steen, marmer en keramiek zagen we ook veel in Milaan: dit ziet u in onze winkels ook terug. Zeker in tafels worden de materialen veel gebruikt, ook hoofdzakelijke in mooie lichte tinten.

Speels met accenten

Waar we in de basis meer natuurlijke tinten zien, gaan we - op een subtiele manier - los met kleuren in de accenten. Pittige, felle oranje- en roodtinten, zelfs tomatenrood, zijn een speelse tegenhanger van de natuurlijke hoofdkleuren. Zo krijgt de ruimte een eigen en unieke uitstraling.

Naast felle accentkleuren komt groen in allerlei tinten terug: van olijfgroen tot grasgroen. Op deze manier halen we de natuur naar binnen. Buiten is groen overal en altijd aanwezig. Door groen als extra kleur in uw woning te gebruiken, creëert u een ontspannen sfeer doordat u geen nieuwe kleur toevoegt, maar een kleur gebruikt die al zichtbaar is.

Inspiratie uit de hele wereld

Op de Salone doen meubelmerken uit de hele wereld er alles aan om zich van hun beste kant te laten zien. Italiaanse merken, zoals het indrukwekkende Edra en het prachtige Foscarini, zetten alles op alles om hier een verpletterende indruk achter te laten. Ook Nederland is een écht design-land en ‘we’ zijn dan ook goed vertegenwoordigd op de beurs en in de stad. Zo waren onder andere Montis, Leolux en Linteloo aanwezig met een práchtige stand.

De stand van Montis stond volledig in het teken van het thema ‘The Morning Sun’: een prachtige mix van warme tinten waarbij geel-, bruin- en goudtinten de boventoon voerden. Ook Leolux en Linteloo lieten zich van hun beste kant zien, zij toonden zowel nieuwe designs als enkele gerenommeerde modellen.

Kasten als kunstobjecten

Een laatste trend die we veelvuldig voorbij zien komen, is die van kasten als kunstobjecten. Een kast hoeft niet langer slechts een kast te zijn: kasten bewegen langzaam van praktisch meubel naar kunstobject. Deze overgang is toe te passen op verschillende soorten kasten. Dressoirs, boekenkasten en ook tv-meubelen worden steeds kleurrijker, speelser en daardoor interessanter.

Zwevende kasten, zoals de modulaire Vision Elements kasten van het Nederlandse merk Pastoe, geven u de vrijheid om ze te gebruiken zodat ze op een natuurlijke manier echt iets toevoegen aan uw inrichting. Het praktische aspect van de kast gaat hierbij niet verloren.

Laat u inspireren bij Wiechers Wonen

De inspiratie die we onder andere in Milaan opdoen, nemen we mee naar Dwingeloo en Ommen. Hier vertalen we de nieuwste kleuren, vormen en andere trends naar een unieke invulling voor onze winkel én daarmee uw woning.

Bent u benieuwd naar dé interieurtrends voor 2022 en verder? Kom langs in een van onze woonwinkels. We nemen u mee langs de mooiste meubelen van merken als Montis, Leolux en Linteloo en spreken de mogelijkheden voor uw woning graag met u door.

Plan een afspraak in met onze interieurstylisten of kom langs bij een van onze woonwinkels in Dwingeloo of Ommen. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.