Categorieën

Dutch Design: een groot begrip in de designwereld

  • ± 5 minuten

In 1993 werd Dutch Design een begrip op de meubelbeurs in Milaan, toen Nederlands designcollectief Droog een baanbrekende collectie tentoonstelde. Op het gebied van design mogen we trots zijn op ons kleine kikkerland, want Dutch Design is wereldwijd bekend. Dutch Design kenmerkt zich door modern design met een twist. Daarnaast speelt het hergebruiken van materialen en duurzaamheid een grote rol.

Bij Wiechers Wonen hebben we meerdere exclusieve Dutch Design merken, zoals Pilat&Pilat die bekend staan om de houten designs gemaakt van duurzaam materiaal. In deze blog lees je alles over wat Dutch Design precies is en wat het zo uniek maakt. Dutch Design zelf ervaren? Kom naar één van onze inspirerende showrooms in Ommen of Dwingeloo.

Wat maakt Dutch Design zo bijzonder?

Wat Dutch Design zo bijzonder maakt is de eenvoud van de ontwerpen met als doel het creëren van een relaxte en warme sfeer. Niet alleen de Nederlanders produceren Dutch Design, maar tegenwoordig noemen ontwerpers uit Italië en Japan zich ook met trots ‘Dutch’. Er worden voornamelijk traditionele vormen gecombineerd met nieuwe materialen of ze worden gebruikt op een onverwachte manier, dit maakt Dutch Design zo uniek. ‘Humor’ staat ook centraal bij Dutch Design en dat is te zien in de vormen die gebruikt worden. Wat voornamelijk inspireert is de type stijl die gehanteerd wordt. Nederlanders worden vaak gezien als nuchtere mensen die met twee benen op de grond staan. Dit wordt doorgetrokken in het karakter van de ontwerpen die bekend staan om het praktisch, democratisch, vrijdenkend maar met twee voeten stevig op de grond staan design.


Voorbeelden van Dutch Design

Er zijn een hoop Dutch Design merken en Wiechers Wonen heeft er een tal van in het assortiment. In dit gedeelte lichten wij een aantal merken uit die Dutch Design zijn en wat het merk zo speciaal maakt.

Design on Stock


Een van de Dutch Design merken die bij ons in de winkels staat is het merk Design on Stock. Dit merk is uit liefde voor het vak geboren en kenmerkt zich aan de hoogwaardige kwaliteit en perfectie. Dit is te zien aan de strakke lijnen en zachte vormen. Daarnaast produceert het merk alle meubels in Nederland. Van dit merk hebben wij voornamelijk hoekbanken, eetkamerstoelen, fauteuils en poefen in het assortiment. Bekijk hier het volledige assortiment online of kom langs in een van onze winkels.

Pastoe

De meubelen van Pastoe kenmerken zich door eenvoud en zijn na ruim een eeuw nog altijd actueel. In de jaren ‘50 komt het accent van de collectie steeds meer te liggen op opbergmeubelen. Het ontwikkelen van flexibele kastsystemen die de consument zelf kan samenstellen is een groot succes in binnen- en buitenland. In de 21e eeuw is Pastoe vooral een merk die de nadruk legt op vrije composities met veel verschillende componenten die oneindig gecombineerd kunnen worden. Het volledige assortiment is te bewonderen in onze winkels en online.

Gelderland meubelen

Jan des Bouvrie (3 augustus 1942 - 4 oktober 2020) was een van Nederland bekendste interieurontwerpers. Hij heeft ontworpen voor meerdere meubelmerken waarvan Gelderland meubelen de bekendste fabrikant is. Gelderland meubelen staat bekend om ervaren vakmanschap met een innovatief ontwerp van hoogwaardige kwaliteit. De romp van de meubelen wordt gemaakt van massief beukenhout en de vulling is opgebouwd uit polyether en koudschuim. Door het gebruik van deze materialen zorgt het voor een uitermate fijn zitcomfort. Daarnaast is het mogelijk om de design meubelen naar eigen smaak samen te stellen met een ruime keuze aan stof- en leersoorten in verschillende kleuren. Daarnaast is het ook mogelijk om de meubelen te voorzien van een nieuwe look door middel van een verwisselbare hoes. Vrijwel de gehele collectie staat in onze showrooms tentoongesteld.

Montis

Sinds de jaren 80 is het uitgangspunt voor Montis design meubelen vakmanschap, liefde voor comfort en materialen met een duurzame basis. Duurzaamheid is voor Montis geen modewoord, maar het is een principe waar ze al tientallen jaren op bouwen.

Zo heeft Montis de Domino. Een modulaire bank. Gaat u groter wonen dan kunt u een element toevoegen aan uw huidige bank. Ook een nieuwe stof om uw meubel is mogelijk, omdat de meubels zo ontwikkelt worden dat ze makkelijk geherstoffeerd kunnen worden. Benieuwd naar de collectie van Montis bij Wiechers Wonen? Kom langs in een van de winkels of bekijk de collectie online.

Pode

“De belangrijkste keuzes maak je met je hart” dat is de slogan van Pode. Design gaat voor Pode verder dan alleen één ontwerp. Ze ontwerpen complete lifestyle collecties van meubelen door internationale topdesigners onder het toeziend oog van art directors Roderick en Claire Vos. Pode wil haar collectie voor iedereen bereikbaar maken en daarom hebben ze kwaliteit hoog in het vaandel, maar de prijs daarentegen niet. De collectie van Pode is alleen te zien in onze winkel in Dwingeloo of natuurlijk op de website.

Label van den Berg

Label van den Berg werd opgericht door zonen Gerard en Ton die opgroeiden in de meubelfabriek van hun vader G.A. van den Berg. Zij maakten van dichtbij mee hoe het ambacht uitgeoefend moet worden en dit is inmiddels doorgegeven aan de 3e generatie meubelmakers binnen de familie. Voor Label van den Berg is lokaal ondernemen heel belangrijk en daarom worden alle meubels gemaakt in de eigen fabriek in Brabant. Doordat de productie in Nederland plaatsvindt zorgt Label ervoor dat er minimale transport nodig is wat bijdraagt aan het milieu. Daarnaast worden er zo duurzaam mogelijke materialen gebruikt. Label van den Berg heeft een aantal klassiekers in de collectie zoals: Eetkamerstoel Mali, Fauteuil Hidde en Fauteuil Gustav.

Benieuwd naar de complete collectie van Label van den Berg bij Wiechers Wonen? Bekijk de collectie online of kom langs in een van onze winkels.

Overige exclusieve Dutch Design merken bij Wiechers Wonen

In onze woonwinkels vindt u een breed assortiment aan exclusieve Dutch Design meubelmerken. Naast de reeds genoemde merken hebben wij ook een collectie van onderstaande merken.

Persoonlijk advies in onze woonwinkels

Wiechers Wonen heeft twee woonwinkels, in Ommen (Overijssel) en Dwingeloo (Drenthe) waar ons team u graag ontvangt om u te voorzien van interieuradvies. Wij nodigen u van harte uit om langs te komen en u te laten inspireren door onze grote collecties Dutch Design meubelen. Wilt u verzekerd zijn van een interieuradviseur? Maak dan een afspraak en wij staan klaar met een kop koffie en professioneel advies om alle mogelijkheden met u te bespreken. Maak direct een afspraak of kom langs bij een van onze vestigingen.