Categorieën

Welke kast past het beste in uw woonkamer?

Hoe kiest u tussen alle verschillende soorten kasten de beste optie voor uw interieur? In deze blog lichten wij enkele kasten van ons assortiment uit.

Welke kast past het beste in uw woonkamer?

Een speels en open karakter in uw woning creëert u onder andere met een kast. Het open gedeelte van de kast biedt de mogelijkheid om herinneringen en sfeervolle items neer te zetten, waardoor u een persoonlijke touch aan uw interieur geeft. Naast het esthetische aspect dient de kast natuurlijk ook als extra opbergruimte, aangezien veel mensen klagen over een tekort aan kastruimte in hun woning.

Er zijn ook nog eens allemaal verschillende soorten kasten, namelijk: dressoirs, ladekasten, vitrinekasten, boekenkasten, vakkenkasten etc. Maar hoe kiest u de kast die het beste past bij uw ruimte en interieur? In deze blog leest u alles over de verschillende kasten in ons assortiment en helpen we u bij het maken van de juiste keuze bij uw interieur.


Uitgelichte kasten in ons assortiment met bijbehorende functie

Bij Wiechers Wonen hebben we prachtige design meubelen van merken zoals Beek Collection, Hülsta, Pilat & Pilat en meer. Deze merken maken naast andere meubelen ook kasten voor verschillende doeleinden. Hieronder lichten we de verschillende kasten van deze merken uit.

De open kasten en ruimteverdelers van Beek Collection

Heeft u een grote open ruimte die ongezellig aanvoelt? Dan kan de Cubic ruimteverdeler van Beek Collection wel eens dé oplossing zijn om uw interieur weer gezellig te maken. Naast dat deze kast dient als een ruimteverdeler, kunt u ook prachtige accessoires in deze kast plaatsen.

De Cubic kast biedt het grote voordeel dat u zelf de kast kunt ontwerpen. Heeft u veel spullen die rommelig ogen? Dan kunt u ervoor kiezen om meer dichte units toe te voegen, zodat u deze spullen achter een deurtje kunt opbergen. Het merk vervaardigt de basis van deze kast uit RVS, die in verschillende kleuren kan worden uitgevoerd. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende materialen zoals hout, natuursteen, glas of een combinatie van deze materialen. Benieuwd naar de veelzijdige mogelijkheden van deze kast? Bekijk dan hier de gehele Cubic collectie.

De veelzijdige Mega Design boekenkast van Hülsta

Bent u een echte boekenliefhebber? Dan is het de moeite waard om de boekenkast van Hülsta te overwegen. Naast accessoires en foto’s zijn boeken ook een uitstekende manier om een persoonlijke touch aan uw interieur te geven. Boeken zeggen namelijk veel over u als persoon.

Aan deze mooie boekenkast kunt u zelf een persoonlijke touch geven. Kiest u er liever voor om uw boeken te sorteren op kleur, Scandinavisch strak of minimalistisch en ingetogen? Al deze manieren om uw boekenkast in te delen zorgen namelijk voor een andere sfeer in uw (woon)kamer. Ook deze kast is geheel naar wens samen te stellen. Bekijk hier de verschillende indelingen van de Mega Design kast van Hülsta.

Het massief houten Meint dressoir van Pilat&Pilat

Een dressoir kan dienen als opbergkast of tv kast, maar het is zoveel meer dan dat. Een lang dressoir verbindt namelijk ook verschillende ruimtes met elkaar. Maar niet alleen de lengte kan zorgen voor verbinding, ook kleur en materiaal doen dat. Een voorbeeld hiervan is te zien op bovenstaande foto, hier is gebruik gemaakt de kleur geel als accentkleur en dit zorgt voor de verbinding met andere voorwerpen of muren in de ruimte.

Het Meint dressoir is gemaakt van massief hout en is beschikbaar in eiken-, iepen-, esdoorn-, kersen- en walnoothout. Daarnaast kan de kast bevestigd worden aan de muur, maar het is ook mogelijk om het dressoir op een frame te plaatsen waarbij verschillende kleuren mogelijk zijn. Benieuwd naar alle mogelijkheden van dit dressoir? Bekijk het Meint dressoir van Pilat&Pilat dan op deze pagina.

Kom langs in een van onze showrooms voor vrijblijvend interieuradvies

Bent u na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, maar weet u niet welke kast het beste past bij uw interieur? Bij Wiechers Wonen staan we voor u klaar met passend interieuradvies. We kijken graag samen met u naar uw huidige inrichting en denken mee om samen uw woondroom te realiseren.

U bent van harte welkom in onze mooie woonwinkels gelegen in Dwingeloo en Ommen.