Categorieën

Terug in de tijd met Wiechers Wonen

Dit jaar bestaat Wiechers Wonen alweer (90)! jaar. We hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren negentig. Benieuwd naar de verschillende locaties waar wij hebben gezeten? Lees het hier!
  • ± 1 minuut

Terug in de tijd met Wiechers Wonen

Wiechers Wonen kent een rijke historie die teruggaat tot de jaren negentig. Het bedrijf is begonnen met een manufacturenwinkel en is uitgegroeid tot een woonwinkel met twee vestigingen. Door de jaren heen hebben we in verschillende panden gezeten. Benieuwd? We nemen je graag mee in onze tijdreis!

De oorsprong van Wiechers Wonen

De oorsprong van het bedrijf ligt in Dwingeloo, waar oprichter Hilbert Wiechers sr. een manufacturenwinkel opstartte. Het assortiment bestond toen uit producten zoals overhemden, sokken en ondergoed. Opa Hilbert en oma Grietje kregen samen vijf kinderen. Drie zonen: Henk, Joop en Jan en twee dochters: Hilly en Femmie. Hilly en Femmie trouwden en verhuisden. Henk, Joop en Jan traden in het familiebedrijf. Onder hun leiding opende Wiechers Wonen vestigingen in Steenwijk, Hardenberg en Dwingeloo waarbij de focus zowel op kleding als op meubelen lag.

Van winkelpand naar voormalig melkfabriek

In Dwingeloo hebben we twee vestigingen gehad aan de Heuvelenweg: de Bloemerij (1963) en Warenhuis Boerhof (1933). Het huidige warenhuis Boerhof was de eerste winkel van Wiechers Wonen. Daarna vestigden we ons tot 1977 in het winkelpand, dat nu bekend is als supermarkt AH aan de Brink. In 1977 verhuisde Wiechers Wonen naar een nieuw pand aan de Entingheweg 15, toen onder de naam ‘WoonOase’. Hier is het bedrijf vandaag de dag nog steeds gevestigd. Deze ‘WoonOase’ is gevestigd op een voormalig weiland, naast de oude melkfabriek, die nu als magazijn dient. Naast de WoonOase in 1977 hadden we op dat moment nog twee meubelwinkels: één in Hardenberg en één in Steenwijk.

Wiechers Wonen vandaag de dag

Door de jaren heen hebben we een grote groei en ontwikkeling meegemaakt. Van de verkoop van kleding naar de volledige focus op meubelen. Inmiddels hebben we twee vestigingen. Één in Dwingeloo en één in Ommen. Het pand in Ommen hebben we nu sinds 1979 en is in 2013 geheel gerenoveerd. Het pand in Dwingeloo is gebouwd in 1977 en in 2010 gerenoveerd. We zijn erg blij met onze huidige locaties: in Dwingeloo prachtig gelegen tussen de weilanden en in Ommen aan de N48, gelegen in het bos.

Wilt u nog meer geschiedenis? In een eerdere blog schreven wij over de logo’s door de jaren heen. Lees onze blog: 90 jaar Wiechers Wonen, een terugblik op onze logo’s.