Categorieën

Vijf interieurtrends voor 2020

Tijdens de IMM beurs in Keulen hebben wij de interieurtrends van het komende jaar mogen ontdekken. De IMM is één van de eerste interieur design beurzen waar internationale standhouders en bezoekers de laatste interieurtrends ontdekken. Hier ontdekten wij diverse trends binnen de interieurbranche die we graag met u delen.

Over de IMM

Van maandag 13 tot en met zondag 19 januari stonden de deuren van Koelnmesse wagenwijd open voor het wereldwijde publiek en toonden 1158 exposanten hun nieuwste collecties. Zo’n 128.000 bezoekers, waaronder wij, bekeken de nieuwste trends op het gebied van interieur. Wij deden vooral inspiratie op voor het komende jaar.

Ronde vormen

Van banken tot salon- en eetkamertafels en karpetten; heel veel was rond. Dit was dan ook de grootste trend die deze internationale woonbeurs liet zien. Ronde vormen geven een speels effect en maken een ruimte gezellig. Een ronde of ovale tafel zorgt ervoor dat u met elke tafelgenoot in contact staat. Daarnaast neemt hij minder ruimte in beslag dan een rechte tafel.

Velours en ribstof

Velours is zowel in de mode als in interieur enorm populair aan het worden. Dat zien we steeds in diverse meubels terug. Daarnaast zagen we veel meubelstukken met ribstof, in smalle en brede vormen. Ribstof, ook wel corduroy genoemd, bestaat meestal uit synthetische vezels, waardoor het een sterke stof is. Het is een materiaal dat voor warmte zorgt en vooral luxe uitstraalt.

Bouclé in wolwit en andere kleuren

Een andere trend die op de IMM veel te zien was, is bouclé. De bouclé-trend ziet u vaak terug in nopjes, lusjes of krulletjes. De stof is in tegenstelling tot velours en ribstof juist ruwer en grover. Zorg ervoor dat u slechts één item in een ruimte van deze stof kiest, om te voorkomen dat het te overweldigend wordt. Op de IMM zagen we bouclé terugkomen in wolwit, zoals we dat vaak zien, maar ook in allerlei andere kleuren waar meubelen rijkelijk mee gestoffeerd werden.

Populaire kleuren

Van groen (zowel warme olijf tonen als de koelere varianten), blauw (fel tot diep navy), lichtere tonen okergeel, zandkleur tot poederroze zagen we veel terugkomen. Dit staat mooi in lijn met de Pantone trendkleur van 2020: Classic Blue. Een prachtige klassieke blauwe kleur die we dit jaar in veel interieurs terug gaan zien.

​​​​Keramiek en marmer

De toepassing van keramiek en marmer kwam tevens vaak terug. Dit werd vooral toegepast op de bladen van de veelal ronde bijzettafels en eetkamertafels.

Marmer heeft een chique, unieke uitstraling, maar is helaas ook poreus en zacht. Daarom zien wij steeds meer keramiek met een marmeren uitstraling. De chiqueheid van marmer wordt dan mooi gecombineerd met het praktisch keramiek.

Bent u benieuwd hoe wij deze interieurtrends in uw woning verwerken? Kom langs voor een gesprek of neem contact op om een afspraak te maken!