Categorieën

Uitgelicht: Jorre van Ast van Arco

Jorre van Ast, eigenaar en creative director van het meubelmerk Arco deelt zijn passie voor interieur met u. Lees hier meer!

Iedere maand lichten we een fabrikant uit van één van de merken die u bij Wiechers Wonen kunt vinden. Deze maand spreken we Jorre van Ast van design merk Arco.

Over Arco

Het familiebedrijf Arco gaat al vier generaties mee en maakt inmiddels 115 jaar design tafels en bijproducten. Het unieke aan Arco is dat alle meubels met veel vakmanschap in hun eigen fabriek op Nederlandse bodem produceren. Eigenaar Jorre van Ast: “Al vier generaties lang focussen wij ons op het maken van tafels. Hiervoor maken we gebruik van lokale materialen”.

Design tafel Slim: de favoriet van Jorre van Ast

De design tafel Slim van Arco zit al zo’n vijftien jaar in de collectie. Volgens Jorre komt er bij de Slim veel bij elkaar en zijn alle materialen op een zo eerlijk mogelijke manier toegepast. Dit maakt de tafel innovatief en onderscheidend. Hierdoor is de design tafel in de loop der jaren een belangrijk product geworden voor Arco.

LOCAL WOOD collectie van Arco

Naast de design tafel Slim benadrukt Jorre de LOCAL WOOD collectie van Arco. Deze collectie van meubels is gemaakt van hout, afkomstig uit de omgeving van de fabriek in Winterswijk. Een van de tafels uit de LOCAL WOOD collectie van Arco is de Trestle, welke u bij Wiechers Wonen kunt bewonderen (zie afbeelding hieronder). Jorre: “Tijdens de productie van de LOCAL WOOD collectie streven we er met Arco naar om materialen niet van ver te halen wanneer deze ook dichtbij verkrijgbaar zijn. Support your locals is bij ons dus al jaren een bekend fenomeen”.

Snelle interieurtrends

Volgens Jorre zien we dat trends elkaar steeds sneller opvolgen in de interieurwereld. Als gevolg van COVID-19 verandert er ontzettend veel en werken mensen regelmatig vanuit huis. Dit roept nieuwe vragen op, zoals: hoe is het mogelijk om te werken aan de eettafel? Jorre: “Het is in deze tijd belangrijk dat men bewust is van de mogelijkheden rondom lokale productie”.

Wat maakt Wiechers Wonen bijzonder?

Jorre: “Wat Wiechers Wonen bijzonder maakt, is de bezieling van de ondernemende eigenaren Hilbert en Connie Wiechers. Door de persoonlijke benadering dragen ze dit over op hun team én op de klant die ten alle tijden centraal staat!”.

Heeft u interesse in de meubels van dit prachtige merk? Bekijk de collectie van Arco en doe inspiratie op voor uw interieur!