Categorieën

Inspiratie opdoen voor een landelijke interieurstijl

Houdt u van ruimte, rust en sfeer in uw woning? Laat u inspireren door design meubels met een landelijke interieurstijl bij Wiechers Wonen. Lees snel verder!

Houdt u van een warm en gezellig interieur met rustige kleurtinten? Laat u dan inspireren door één van de populairste interieurstijlen: een landelijk interieur! Deze interieurstijl is gemoedelijk en geeft het gevoel van geborgenheid en warmte aan uw woning. Lees snel verder!

Stoere landelijke interieurstijl

Er zijn talloze mogelijkheden om uw woning te voorzien van een landelijke interieurstijl. Ga bijvoorbeeld voor een stoere landelijke uitstraling door meubels van natuurlijke materialen te combineren met lichte kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een houten Elfriede kast van Pilat & Pilat of een robuuste design eettafel. Zo is de Janua B11 Clamp eetkamertafel een prachtige houten tafel met veel karakter. Bovendien worden de robuuste planken voor het tafelblad gemaakt van oude afgebroken ‘Fachbau’ huizen uit Duitsland.

Zachte en rustige kleuren in een landelijke interieurstijl

Omdat een landelijk interieur heel veelzijdig is, kunt u kiezen voor rustige en vooral zachte kleuren. Deze zijn typerend voor een landelijke uitstraling in uw woning. Hiermee wordt de rust in uw woning benadrukt en ontstaat er meer ruimte in uw interieur. Kies voor een combinatie van de kleuren grijs, beige, wit, taupe en bruin. Bijvoorbeeld de lichtgekleurde Linteloo Mauro bank. Deze bank is groot maar toch elegant vormgegeven. Hij is ervoor gemaakt om heerlijk in neer te ploffen en geeft een luxueuze twist aan het landelijke interieur in uw woonkamer of zithoek.

Scandinavische stijl toevoegen aan uw landelijke interieur

U kunt er ook voor kiezen om twee verschillende interieurstijlen met elkaar te combineren. Het combineren van verschillende stijlen maakt uw woning persoonlijk en eigen omdat u meubelen kiest die bij u passen. Wij raden aan om de landelijke interieurstijl als basis te houden. Hierdoor creëert u meer eenheid en een rode draad in uw interieur. Een interieurstijl die goed past bij de landelijke inrichting van uw woning is de Scandinavische interieurstijl. Beide stijlen zijn namelijk geïnspireerd op de natuur, wat u kunt herkennen aan de natuurlijke materiaalkeuzes.

Er wordt bij beide interieurstijlen veel verschillende soorten hout gebruikt voor meubels zoals tafels, kasten en eetkamerstoelen. Daarnaast komt ook het kleurenpalet voor beide stijlen erg overeen. Bij een Scandinavisch interieur wordt gekozen voor aarde- en natuurtinten zoals pastel en grijs. Het grote verschil tussen een landelijke interieurstijl en een Scandinavische interieurstijl is de moderne twist bij de Scandinavische stijl. Bij een landelijk interieur vindt u juist meer rustieke en opgeschuurde elementen.

Moderne stijl combineren met een landelijk interieur

U kunt uw landelijke interieur wat spannender maken door een moderne touch toe te voegen. Dit kan met design meubels die een industriële uitstraling hebben. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar de industriële elementen zorgen juist voor een moderne sfeer in uw woning. Kies bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen met een buizenframe. Zo heeft de Frame eetkamerstoel van Arco een subtiel buizenframe wat zorgt voor een elegante én industriële uitstraling in een landelijk interieur. Zowel de kuip als het frame kunt u perfect op uw landelijke woonwensen afstemmen.

Woonboerderij landelijk inrichten

Een landelijk interieur past perfect bij een sfeervolle woonboerderij. Met een moderne inrichting komt een woonboerderij goed tot zijn recht dankzij de contrasten van oud en nieuw, authentiek en modern.

Landelijke meubels kopen?

Bent u groot fan van een landelijke interieurstijl? Onze interieuradviseurs helpen u graag om deze interieurstijl perfect naar voren te laten komen in uw woning. Bekijk ons assortiment online, neem contact op of plan een afspraak in voor een interieuradvies op maat.