Categorieën

De beste interieurtips voor uw woonkamer

Bent u toe aan nieuw interieur in uw woonkamer, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Bekijk onze zes beste interieurtips voor uw woonkamer!

De beste interieurtips voor uw woonkamer

Gaat u verhuizen of wilt u uw woonkamer opnieuw inrichten? De mogelijkheden voor het inrichten van uw interieur zijn eindeloos! Doe met deze zes interieurtips van Wiechers Wonen inspiratie op voor uw woonkamer. Lees snel verder!

  1. Creëer verschillende hoogtes

Voorkom dat al uw meubels in de woonkamer dezelfde hoogte hebben. Kies bijvoorbeeld niet alleen maar lage meubels, maar wissel in uw interieur bijvoorbeeld af met een hoge design kast en een wat kleinere bijzettafel. Ramen spelen hierbij ook een belangrijke rol. Probeer de meubels die in de buurt staan, niet op dezelfde hoogte te plaatsen als de vensterbank. Dit zorgt ervoor dat uw het interieur in uw woonkamer nét wat speelser wordt.

  1. Ruimtelijke woonkamer

Wilt u een ruimtelijk effect in de woonkamer creëren? Zorg er dan voor dat u meubels niet te dicht bij elkaar plaatst. Hierdoor lijkt uw woning kleiner. Door ze verder van elkaar af te plaatsen, lijkt uw woonkamer een stuk groter. Wanneer u een kleine woonkamer groter wilt laten lijken, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor kasten met gesloten deuren. Dit zorgt voor rust en oogt minder rommelig. In onze vorige blog geven we u meer interieurtips voor het inrichten kleine ruimtes.

Gelderland 7880 bank

  1. Gebruik natuurlijke materialen

Tegenwoordig zijn meubels met natuurlijke elementen zoals bekleding van wol, linnen of katoen weer helemaal in. Zo heeft wol van nature al een beschermende laag tegen vlekken en beleeft u hierdoor ontzettend lang plezier van uw meubelen. Bent u benieuwd geworden naar meubels met wollen bekleding? Bekijk eens karpet Cobble van Brink en Campman. Een prachtig en zacht vloerkleed voorzien van vilten noppen en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een geoliede noten of eiken tafel met natuurlijke kenmerken is een ander voorbeeld van een warm ogend element dat altijd een sfeermaker in huis is.

Leolux Rego

  1. Kies voor kleur en prints

In tegenstelling tot het gebruik van natuurlijke materialen, kunt u ook een volledig andere weg inslaan door te kiezen voor veel kleur en prints. Een fel gekleurde muur, design meubels of extravagante accessoires in opvallende kleuren en prints zorgen vaak juist voor harmonie. Bovendien onderstreept kleur de door u zorgvuldig gekozen design meubels in uw woonkamer. De liefhebbers van kleur kunnen hun hart ophalen bij de Rego bank van Leolux. Deze is door haar elegante lijnen en felle kleur een echte eyecatcher in de woonkamer.

  1. Maak uw woonkamer af met een karpet

Iedereen heeft een uiteenlopende interieurstijl. Maar iedere woonkamer kunt u afmaken met een prachtig designer karpet. Vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een Scandinavisch vloerkleed of juist een karpet in een industriële stijl. Benieuwd naar meer inspiratie? Bekijk eens onze wooninspiratie boards!

  1. Creëer rust in uw woonkamer

Wanneer u rust wilt creëren in de woonkamer, is het slim om meubelen te combineren die afkomstig zijn van hetzelfde designer merk. Kies bijvoorbeeld voor een tijdloos bankstel zoals de 4800 bank van Gelderland die u ziet op de bovenstaande afbeelding. Deze kunt u goed combineren met de Gelderland 6401 Woody Fauteuil, doordat ze dezelfde vormen hebben. De stijl van de ontwerper schemert in beide meubelstukken door, waardoor u één geheel creëert.

Gelderland 4800 bank

Wil u een ruim ogende woonkamer creëren, maar twijfelt u over de meubelstukken, combinaties of maten? Aan de hand van een plattegrond, foto of video van uw woning kunnen onze adviseurs u een passend interieuradvies geven. Bovendien kunnen zij u helpen met het kiezen van de juiste afmetingen voor uw design meubels. Neem contact op!