Categorieën

Een kleine eetkamer inrichten doet u zo

Een kleine eetkamer inrichten kan een uitdaging zijn, maar is zeker niet onmogelijk. Heeft u een kleine eetkamer en vindt u het lastig om deze ruimte in te richten? In deze blog geven wij vier tips om uw eethoek praktisch én stijlvol in te richten.
  • ± 3 minuten

Inventariseer wat uw eetkamer klein maakt

Wanneer u begint met inrichten is het wijsheid om een overzicht van de ruimte te maken. Stel uzelf de vraag: “Wat maakt deze eetkamer klein?”. Uiteraard zijn het de vierkante meters, maar daarnaast is de grootte van de ruimte ook vaak een optische constructie. Staat er bijvoorbeeld nog een boekenkast in de eetkamer? Die zorgt vaak voor veel optisch ruimteverlies. Kijk naar de hoogte van de ruimte en het tijdstip wanneer de zon op de ruimte staat. Meet de eetkamer op in de breedte, de hoogte én in zichtlijnen. Maak een inventarisatie van het geheel van de vloer, het plafond, de muren en de lichtinval. Ga tenslotte bij uzelf na hoe vaak en hoe u de eetkamer gebruikt. Heeft u een groot gezin of organiseert u vaak een diner?

Maak bij het inrichten van uw kleine eetkamer gebruik van de gehele ruimte

Het kan een uitdaging zijn om de juiste meubelen te vinden om uw kleine eetkamer in te richten. De eetkamertafel is meestal het grootste meubel, waardoor deze de meeste ruimte in beslag neemt. Om zoveel mogelijk zitplekken te creëren is het plaatsen van een bankje aan de lange zijde van de eettafel een uitkomst. Door de wanden dezelfde kleur te verven als de meubels of deze vice versa op elkaar af te stemmen, creëert u een ruimtelijk geheel. De meubels lijken als het ware te zweven in de ruimte en vormen een eenheid met de muren.

7PqhROSlKWaWKFz5S0_81dckM-lXE3MrxDWRgqt9Gc-PPKIQt99KFA920QEeXwgRXXzwtKJ4XnhTGc4hs56kSAyaCdvTPQCFw1oaFA9FIjVJskWTMdxJFz4qXToAFUZO391S4Sf4

Gebruik de wanden bij het inrichten van een kleine eetkamer

In kleine ruimtes wordt vaak verticaal gewerkt. Zo laten de wanden zich goed lenen voor opslag. Een kleine eetkamer is gebaat bij hoge en smalle kasten. Maak dus optimaal gebruik van de ruimte door in de hoogte te denken. Om de ruimte groter te laten lijken is het gebruik van spiegels ook een slimme keuze. Een spiegel reflecteert de rest van de kamer, waardoor de eetkamer groter oogt. Meubels in dezelfde kleur houden het geheel rustig. Heeft uw eetkamer een hoog plafond? Kies dan voor gordijnen die van het plafond tot de vloer lopen, of een schilderij met verticaal gekleurde banen. Dit lijnenspel zorgt eveneens voor rust en ruimte.

o4WiOBuGKcKDN31uOGa-EpdrX-sJmY9EZf7W2-6wQPaboEy3Mi28T9WaEg-nRtCtscMOMFIZOXK5qj_P16GnrKW2r0P1FdF7pFWj8l7qpJRT7A_tXJcCk0DSKkNEm4UDs2JrpTKt

Kies voor groot meubilair in een kleine eetkamer

Een ogenschijnlijk tegenstrijdig advies, is om in een kleine eetkamer groot meubilair te plaatsen.Past het wel en staat het wel goed? Het antwoord luidt: zeker! Een relatief groot meubilair werkt ruimtelijker dan kleiner meubilair. Kleine meubels kunnen rommelig en druk effect geven. In een kleine eetkamer is het slim om te kiezen voor een grote eettafel en één groot schilderij in plaats van meerdere schilderijen. Werk verder met lichte materialen zoals dunner metaal, glas en lichte kleuren.

Hoe een kleine eetkamer inrichten met de juiste eetkamerstoelen?

De praktijkervaring van Wiechers Wonen is dat een kleine eetkamer inrichten goed te doen is met een aantal handige richtlijnen voor wat betreft de vorm. Zo is een eetkamerstoel zonder armleuningen het meest luchtig. Wilt u toch een armstoel? Kies dan voor een eetkamerstoel met een transparante arm, waarbij de ruimte tussen de armleuning en het zitvlak open is. Houd daarnaast rekening met de uitstapruimte. Zo vraagt een eetkamerstoel op wielen vanwege de draaimogelijkheid minder uitstapruimte.

Welke eetkamertafel is de beste keuze in een kleine ruimte?

Wiechers Wonen adviseert bij een kleine eetkamer het gebruik van een rechte eettafel. Een rechthoekige tafel wordt namelijk vaak tegen de muur gezet. Daardoor vraagt deze minder ruimte in de compacte omgeving.

Interieuradvies om uw kleine eetkamer in te richten

Hebt u een kleine eetkamer en bent u benieuwd hoe deze tips zijn door te voeren in uw eigen eetkamer? Met het Wiechers Wonen interieuradvies vormen we samen met u een beeld van uw woonwensen. Onze interieurspecialisten creëren een 3D woonadvies dat is gebaseerd op uw woonruimtes, waardoor het advies volledig is toegespitst op uw woning.

Wilt u meer weten over Wiechers Wonen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Eerst meer meubel inspiratie opdoen in onze showrooms kan uiteraard ook!