Categorieën

Hoe liefde voor massief hout sfeervolle designmeubelen oplevert bij Pilat&Pilat

Pilat&Pilat is een van de vele design meubelmerken in het assortiment van Wiechers Wonen. Met haar robuuste eyecatchers, warme designs en persoonlijke benadering maakt Pilat&Pilat van veel huizen een echt ‘thuis’. Wij gingen bij ze langs om de nieuwe collectie te bekijken. Bent u benieuwd naar het ambacht en de design meubelen van Pilat&Pilat? Lees dan gauw verder!

Pilat&Pilat design meubelen bij Wiechers Wonen

Het Friese merk Pilat&Pilat is al lang terug te vinden in het assortiment van Wiechers Wonen. Wat dit merk bijzonder maakt, is de mate van ambacht dat u in ieder meubelstuk terugziet. Alle meubels van Pilat&Pilat zijn stoer, maar ook warm, rijk en vertrouwd. Bijzonder is, dat iedere nieuwe toevoeging aan het assortiment de naam krijgt van een familielid van de oprichters. Vandaar de naam van de collectie van Pilat&Pilat, famylje, wat staat voor familie in het Fries.

Een Friese thuisbasis voor ieder meubelstuk

De combinatie van de koopmansgeest, het oog voor vormgeving en de warmte van het familiebedrijf rolt altijd uit in iets moois. Gjalt Pilat is de oprichter van dit mooie bedrijf en werkt sinds het begin van de jaren negentig aan de famylje collection. Het bedrijf vestigt zich in Twijzel, de Friese thuisbasis waar ieder meubelstuk voor de Famylje Collection ontworpen wordt.

De basis van een Pilat&Pilat meubelstuk

Een Pilat&Pilat meubelstuk herkent u aan zichtbare houtverbindingen en een high end finishing. Elk stuk is liefdevol behandeld. De meubelstukken vullen een ruimte met vanzelfsprekend charisma. Muziek, gesprekken en zelfs de stilte resoneren rustgevend tegen het eerlijke, massieve hout. Doordat Pilat&Pilat flexibel is in maatvoeringen zijn hun tafelbladen, mits technisch verantwoord, aan te passen.

Eiken houten design meubelen

De productie van de meubelen vindt plaats in de eigen fabriek in Bosnië, waar de beste ambachtsmensen aan meubelen met Europees hout werken. Alle producten worden op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd. In de fabriek zijn een kleine vijftig vaklieden continu werkzaam in een fabriek welke recentelijk is uitgebreid. Pilat&Pilat koopt voor de productie particulier hout in, via kleine bedrijven. Pilat&Pilat staat vooral bekend om haar noten gezeept hout, wat een gave, gezellige uitstraling geeft. Ondanks het feit dat hout ‘hard’ is, stralen de meubels van Pilat&Pilat warmte uit, wat een ruimte gezellig maakt en sfeer geeft.

Nieuwe collectie Pilat&Pilat meubels bij Wiechers Wonen

Binnenkort kunt u artikelen uit de nieuwe collectie van Pilat&Pilat bewonderen bij Wiechers Wonen in de showrooms. Onder andere de Stien tafel, met een poot die bestaat uit een combinatie van hout en staal. De Silas salontafel set is nu al te bewonderen in de showroom, wederom met een kenmerkende basis van staal, gecombineerd met walnoot hout.

Kom langs bij Wiechers Wonen voor interieuradvies

Bent u geïnteresseerd in een meubelstuk van Pilat&Pilat? Wiechers Wonen helpt u graag bij uw aankoop met interieuradvies en service. Neem contact met ons op of kom langs in de winkel. U kunt vooraf een afspraak maken om zeker te zijn van de hulp van een interieuradviseur.