Categorieën

6 redenen waarom u toe bent aan een nieuw interieur

Er zijn genoeg redenen waarom iemand toe kan zijn aan een nieuw interieur. Voor velen is het kiezen van een nieuw interieur een grote stap en daarom wordt de beslissing om het tóch te doen vaak uitgesteld. Jammer, want u moet zich goed voelen in uw huis! Wij geven 6 goede redenen waarom u echt toe bent aan een nieuw interieur.

1. De kinderen zijn (eindelijk) het huis uit

Nieuwe levensfases zijn onvermijdelijk: je gaat verhuizen, er komen kinderen (bij), kinderen verlaten het nest, passies en prioriteiten veranderen en ga zo maar door. Al deze veranderingen zorgen voor het verlangen naar een nieuw interieur.

2. Uw meubels zijn oud

Wanneer u al een lange tijd dezelfde meubels in huis hebt staan, is het niet gek dat u wel eens toe bent aan iets nieuws. Wanneer de inrichting u niet meer blij maakt, is dit een goede reden om de stap te zetten om voor een nieuw interieur te gaan. U spendeert veel tijd in huis, dus is het belangrijk dat u zich hier helemaal thuisvoelt.

3. Uw meubels zijn versleten

Tafels met krassen, banken met onherstelbare pillen van de nagels van de kat of verkleurde kleden. Wat u ook koopt: helaas slijten meubels. Soms voegt dit waarde toe aan een meubelstuk, maar het kan ook zo zijn dat uw meubels zo zijn veranderd dat u ze niet meer mooi vindt. Soms moet u gewoon de knoop doorhakken en alles omgooien tot een nieuw interieur waar u jarenlang weer iedere dag blij van wordt.

4. U gaat renoveren

U hebt besloten om de muur tussen de keuken en de woonkamer eruit te halen om één grote ruimte te creëren. Of u bent van plan extra ramen in huis te zetten of bijvoorbeeld de open haard weg te laten halen. Wat u ook aan uw huis gaat veranderen: een nieuw interieur is ook zeker een goed idee. Aangezien de ruimtes in huis veranderen, kan een nieuw interieur net het laatste puzzelstukje zijn om uw huis om te toveren tot uw droomhuis.

5. Reorganisatie

Uw huis staat vol met spullen die hoogstwaarschijnlijk niet altijd worden gebruikt. Soms is het goed om met bijvoorbeeld de 'Marie Kondo' methode door al uw spullen heen te gaan. Wanneer u besluit om alles te reorganiseren, zodat u weer overzicht hebt, is het raadzaam om ook uw interieur mee te nemen. Wat wilt u hiervan houden en wat zou u willen vervangen? Denk hierover na, zodat u na de reorganisatie sessie weer een gloednieuw huis heeft!

6. Ongebruikte ruimtes gebruiken

Misschien heeft u ruimtes die eigenlijk bijna niet gebruikt worden, zoals de zolder of een gedeelte van de woonkamer. Dit is zonde van deze ruimtes, dus is het een goed idee om uw interieur aan te passen. Hierdoor benut u deze ruimtes optimaal. De zolder kan natuurlijk gebruikt worden als handige opbergplaats, maar kan ook worden omgetoverd tot gastenslaapkamer of een werkkamer. De extra ruimte in uw woonkamer zou u ook handig in kunnen richten. Wat dacht u van het uitbreiden van een royale eethoek of het toevoegen van een handige opbergkast?Hebben wij u met deze redenen kunnen overtuigen dat u toe bent aan een nieuw interieur? Geweldig! Het is heel begrijpelijk dat u toch nog met allerlei vragen zit over het nieuwe interieur van uw huis. Wiechers Wonen helpt u hier graag mee. Neem contact op of kom langs in onze winkels in Dwingeloo of Ommen.