Categorieën

5 interieurtrends voor 2019

Ieder jaar zien we de nieuwste trends in kleuren, materialen, combinaties en stijlen op de interieurbeurzen in Keulen en Milaan. Nu 2019 al een eind op weg is, delen we graag een aantal interieurtrends van dit jaar met je. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Trendkleuren

Living Coral van Pantone en Spiced Honey van Flexa zijn dé trendkleuren voor 2019. Living Coral is een frisse koraaltint die iedere ruimte meteen opfleurt. Spiced Honey is een combinatie van zachte honing met een lage ondertoon van amber en is in vrijwel ieder interieur te combineren.


2. Ronde vormen

Harde, rechthoekige vormen zien we steeds minder in het interieur. Zachte, ronde vormen worden steeds geliefder. Denk bijvoorbeeld aan een mooi rond kleed, een ronde tafel of een ronde spiegel!

3. Heldere belijning

Rustgevend en minimalistisch; het zijn woorden die passen bij een interieur met heldere belijning. Een duidelijk verband tussen de woonruimte en de meubelen waardoor beide versterkt worden. Deze manier van inrichten wordt steeds populairder in onze drukke wereld. Rust in huis geeft immers rust in je hoofd!

4. Goud, brons en glans

Geniet van goud, brons en glans, maar doe het met mate! Goud, brons en glans kunnen ervoor zorgen dat je interieur net wat luxer oogt, maar te veel hiervan heeft juist weer een tegenovergesteld effect.

5. Muurbekleding

Kleed je muur eens lekker aan met bijzonder behang of verf deze in een mooie kleur! Een mooi behang of mooie verfkleur kan de sfeer van de hele kamer veranderen.

Vraag jij je af hoe je jouw interieur een boost kunt geven? Onze interieuradviseurs van Wiechers Wonen gaan graag met je in gesprek.