Categorieën

7 Tips voor het inrichten van kleine ruimtes

Het inrichten van kleine ruimtes is en blijft een uitdaging. Je wilt een bepaald aantal items kwijt, maar toch niet inleveren op ruimte en sfeer. Hoe je zo'n kleine ruimte het beste kunt inrichten? Wij geven je zeven tips!

Het inrichten van kleine ruimtes is en blijft een uitdaging. Je wilt een bepaald aantal items kwijt, maar toch niet inleveren op ruimte en sfeer. Hoe je zo'n kleine ruimte het beste kunt inrichten? Wij geven je zeven tips!

 1. Niet teveel losse objecten

  Ga in kleine ruimtes voor een beperkt aantal meubelstukken. Een wat bredere bank in combinatie met een fauteuil oogt veel rustiger dan vier stoelen, wat snel rommeliger oogt. Hetzelfde geldt voor accessoires. Liever enkele grotere objecten dan veel kleine bij elkaar.
 2. Gebruik een karpet

  Door slim gebruik te maken van een karpet creëer je veel rust in je woonkamer. Zorg voor ruimte tussen het karpet en de muur. Wanneer je het karpet tegen de muur aan legt oogt de ruimte optisch voller en kleiner.
 3. Lichte kleuren

  Gebruik lichte kleuren! Lichte kleuren reflecteren (zon)licht, waardoor een ruimte lichter en ruimtelijk lijkt. Hoe helderder de kleur, hoe meer weerkaatsing. Met accessoires in accentkleuren geef je de inrichting diepte en maak je het gezellig en sfeervol.
 4. Meubels met pootjes

  Gebruik meubels op hogere pootjes. Zo wordt de vloer meer zichtbaar en creëer je een optisch ruimtelijker effect.
 5. Lijnenspel

  Het lijnenspel is heel belangrijk in een compacte woonkamer. Door middel van gordijnen van vloer tot plafond creëer je een verticale lijn en een mer ruimtelijk effect. Door gekleurde wanden geef je de ruimte meer hoogte. Hiermee creëer je gelijktijdig meer sfeer. Probeer in een lange, smalle kamer de breedte te accentueren. Hierdoor wordt je kamer gevoelsmatig groter.
 6. Multifunctionele meubels

  Door slim gebruik te maken van de ruimte bespaar je ruimte. Multifunctionele meubels zoals een salontafel of hocker zijn ideaal. Ze dienen namelijk als tafel en tevens ook als opbergruimte.
 7. Materiaalkeuze

  Transparante meubels geven een optisch ruimtelijker effect. Hoe meer je ziet van je (woon)kamer, hoe ruimer het lijkt. Een glazen salontafel of bijzettafel is dan ook een betere keuze dan een massief houten tafel.

Ben je op zoek naar meer interieurtips of persoonlijk interieuradvies? Wiecher Wonen helpt je graag. Je vindt bij ons de meest uiteenlopende meubels en je doet ongetwijfeld een hele hoop inspiratie op voor jouw kleine ruimte!