Vitra East River chair fauteuil

Producten ontworpen door Hella Jongerius geven blijk van een unieke mix van industrie en handwerk, kunst en techniek, traditioneel en modern. Deze kenmerken komen ook duidelijk terug in de East River Chair: met zijn opvallende vorm en nonchalante combinatie van zeer verschillende materialen zoals hout, metaal, leder en stof draagt deze kleine fauteuil duidelijk de stempel van de Nederlandse ontwerpster.

De kleuren van de East River Chair zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Elke kleurencombinatie geeft de stoel een hele andere uitstraling, van rustig en kalm tot vrolijk en fel. De geselecteerde kleuren en materialen hebben niet alleen een esthetische functie: de bekleding van leder beschermt de armleuningen tegen vuil en slijtage, en de dikkere vulling van het zitkussen loopt door tot in de rugleuning, wat voor een optimale ondersteuning van de lenden zorgt.

In 2013 hebben Hella Jongerius en Vitra samengewerkt aan het ontwerp van een stoel voor de North Delegates Lounge in het hoofdkwartier van de VN in New York. Dit model dient als basis voor de ontwikkeling van de East River Chair.

Productinfo aanvragen

U kunt Vitra East River chair fauteuil toevoegen aan uw favorieten.


Zelf zien en ervaren?

Bezoek onze woonwinkels!
Wilt u onze winkel alvast van binnen bekijken, bekijk dan een video van onze showroom. Vitra East River chair fauteuil bekijken gaat wegens corona tijdelijk op afspraak.

bezichtiging plannen

Bekijk openingstijden

Dwingeloo
Bekijk onze openingstijden
Ommen
Bekijk onze openingstijden

Jouw stijl, ons advies