Categorieën Direct naar Jan des Bouvrie overzicht

Jan des Bouvrie

Jan des Bouvrie (3 augustus 1942 - 4 oktober 2020) is een bekende Nederlandse interieurontwerper.
Des Bouvrie werd geboren in Naarden. Na de middelbare school volgde hij een opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Nadat hij deze opleiding had voltooid werkte hij enige tijd in de meubelzaak van zijn ouders. Jan des Bouvrie is getrouwd met de styliste Monique des Bouvrie.
Hij heeft ontworpen voor vele meubelfabrikanten. De meest bekende fabrikant is Gelderland meubelen.

Sinds enige tijd is er ook een opleiding naar hem genoemd: Jan des Bouvrie Academy. Deze is gevestigd in Deventer.

Een van zijn citaten is: 'Een interieur is als een spiegel van de ziel'

In 1993 verhuisde Des Bouvrie zijn ontwerpstudio van Bussum naar Naarden-Vesting. Samen met zijn partner Monique bouwde hij het monumentale pand 'Het Arsenaal' om tot een designstudio van ongekende klasse op het gebied van interieur, architectuur en productontwikkeling.

Met zijn ontwerpteam creëert des Bouvrie totaal designs met oog voor elk detail. Ieder project in zowel binnen- als buitenland wordt van A tot Z met passie en aandacht begeleid. Jan des Bouvrie heeft altijd een duidelijk doel voor ogen gehad; ontwerpen voor iedereen. In de tijd dat men vond dat design alleen bedoeld was voor de elite zette des Bouvrie zich hier juist tegen af. Hij begon met het ontwerpen van kwaliteitsproducten voor een betaalbare prijs. Zo introduceerde Jan des Bouvrie het fenomeen 'democratisch design' in Nederland.