Categorieën

Uitgelicht: Sebastiaan Sanders van Leolux

Sebastiaan Sanders, eigenaar van Leolux, doet een boekje open over interieur. Lees hier meer!
  • ± 2 minuten

Iedere maand lichten we een fabrikant uit van één van de merken die u bij Wiechers Wonen kunt vinden. Deze maand is dat Leolux.

Leolux, het moederbedrijf van consumentenmerken Leolux, Pode en Evidence, is een echt Nederlands familiebedrijf dat al 86 jaar moderne meubels ontwikkelt en produceert. Dit gebeurt nog steeds in Venlo, de plaats waar het allemaal begon in 1934. Sebastiaan: “We ontwikkelen en produceren nog steeds met onze eigen vakmensen in onze fabrieken. Zo staan we letterlijk dichtbij de klant en kunnen we snel schakelen. Dat merk je zeker in de bijzondere tijd waar we nu in zitten”.

Leolux: eigenzinnige designmeubels met heerlijk zitcomfort

Het typerende aan Leolux is de eigenzinnige vormgeving in combinatie met heerlijk zitcomfort. Daarnaast wordt ieder designmeubel op bestelling met aandacht en hoogwaardige materialen geproduceerd. Elk meubel is dus uniek en afgestemd op de wensen van de gebruiker. Op het gebied van kleuren, materialen en comfortopties.

De Caruzzo draaifauteuil: het succesnummer

Het favoriete meubelstuk van Sebastiaan Sanders is de draaifauteuil Caruzzo. Sebastiaan: “Deze stoel combineert elegante designlijnen met heerlijk zitcomfort. Daarnaast is het vakmanschap en persoonlijke liefde voor ieder meubel van Leolux heel mooi en subtiel zichtbaar in de met de hand aangeregen stiknaad op de achterzijde”.

Sebastiaan geeft aan dat deze prachtige draaifauteuil goed past bij de Leolux collectie. Het is een echt ‘succesnummer’, aldus de gepassioneerde eigenaar. “Het ontwerp van Frans Schrofer heeft ook een design award (Red Dot) voor zijn fraaie design gewonnen. De kwaliteit die hiermee bestempeld is herkennen veel consumenten”.

Maak interieur persoonlijk

We zijn inmiddels halverwege het jaar, maar dat betekent niet dat we trends en ontwikkelingen laten varen. Volgens Sebastiaan is het binnen interieur belangrijk om de tijd te nemen en interieur zo persoonlijk mogelijk te maken. “Zorg dat jouw smaak in jouw interieur naar voren komt. Kies de kleuren en materialen die echt bij je passen. En laat je vooral ook goed adviseren. Wij willen iets unieks maken voor jou. Een meubelstuk van Leolux is geen gebruiksvoorwerp, maar een persoonlijk meubelstuk waar je decennia lang van kan genieten”.

Wat maakt Wiechers Wonen bijzonder?

Sebastiaan: “Wiechers Wonen is een familiebedrijf waar aandacht voor de klant al generaties lang centraal staat, dat merk je. Bij Wiechers Wonen kun je in een heerlijk ontspannen en gastvrije sfeer jouw woondroom ontdekken. Dat staat of valt met een team mensen dat dat samen met iedere klant doet en samen een hoogst individuele keuze maakt. Zo’n team ontstaat in jaren en is niet zomaar te kopiëren, het zijn echte Leolux specialisten die uit een ruime collectie Leolux meubelen kunnen adviseren. Heeft niet voor niets zo’n uitgebreide collectie Leolux meubelen staan!

Voor consumenten die niet elke dag bezig zijn met interieur is het heel lastig om een droom te vertalen naar een concreet plaatje. Dat is een vak dat de mensen van Wiechers Wonen verstaan.

Heeft u interesse in de meubels van Leolux? Bekijk dan hier de collectie!