Jubileumexpositie Ellen de Jongh

Op zaterdag, 14 juni heeft voormalig Wethouder van Kunst en Cultuur van de gemeente Westerveld, mevr. Anry Kleine Deters de overzichtstentoonstelling van het werk van beeldend kunstenaar Ellen de Jongh (1946) geopend. Deze tentoonstelling wordt gehouden ter gelegenheid van 3 belangrijke jubileumdata. Ellen is namelijk 45 jaar actief als kunstschilder, exposeert 25 jaar in binnen- en buitenland en heeft inmiddels 15 jaar een eigen galerie. Op de expositie is het overzicht te zien van het haar allereerste doek tot een mooie collectie van haar nieuwste schilderijen.

Het werk van Ellen de Jongh is lyrisch abstract, zij is geïnspireerd door haar reizen naar bijzondere landschappen die zij bezocht, waaronder de Canyons in Amerika, de Calderas op Lanzarote en het regenwoud op Saba. Haar werk kenmerkt zich door een bijzonder kleurgebruik maar vooral door haar techniek, waarbij de verf in pasteuze lagen op diverse manieren is opgebracht. Het formaat van haar doeken is soms heel fors, maar zij weet ook op klein werk haar emoties over te brengen, want dat is de kracht van haar werk. Ieder doek verbergt iets van de emoties die zij onderging bij het bezoeken en beleven van die landschappen.

De schilderijen van Ellen de Jongh komen bij Wiechers Wonen volledig tot hun recht. In de ruime, lichte showroom in Ommen is veel plaats voor het royale werk van Ellen en haar doeken vormen een bijzonder geslaagde combinatie met de vernieuwende meubelcollectie in de eigentijdse kleuren en vormen.

Als u vast kennis wilt nemen van het werk van Ellen, bekijk dan haar website, www.EllenDeJongh4Art.com
U bent van harte uitgenodigd om de expositie te bezichtigen. Er wordt tot 31 augustus 2014 geëxposeerd.

LET OP: EXPOSITIE IS AFGELOPEN! Het werk van Ellen is weer te zien in Uffelte. Ons advies is voor de zekerheid te bellen met Ellen. Het kan zijn dat ze op een andere plek exposeert!