Categorieën Direct naar Arco overzicht

Het door u gezochte/opgevraagde Arco Essenza eetkamertafel 240 x 105 noten opruiming behoort niet meer tot ons assortiment. Hieronder treft u andere producten van Arco

De unieke eetkamertafels, eetkamerstoelen en salontafels van Arco kenmerken zich door duurzaamheid, functionaliteit en een eigentijdse vormgeving. In veel ontwerpen van Arco is hout als basis voor het ontwerp genomen in combinatie met metaal.

Met zorg geselecteerde en bewerkte houtsoorten zoals eiken, noten, kersen en ahorn zijn terug te vinden in de ontwerpen van Arco . De meubels van Arco worden op bestelling geproduceerd, u kunt zelf de houtsoort, kleur en lakafwerking kiezen. Zo staat bij Arco de gebruiker voorop en is elk meubelstuk uniek in ontwerp en afwerking. Arco is vooral bekend om zijn ongekend strakke afwerking.

Arco duurzaam en verantwoord hout

De combinatie van diverse houtsoorten en stalen elementen zorgen voor spannende contrasten in de ontwerpen van Arco , die door de jaren heen blijven boeien. Arco produceert haar meubelen met oog voor detail en maakt gebruik van verantwoorde duurzame houtsoorten. Kom langs in een van onze woonwinkels om de eethoeken en kasten van Arco te bekijken en ervaar zelf de kwaliteit.

Geschiedenis Nederlands merk Arco

Het Nederlandse merk Arco ontwerpt al meer dan 100 jaar meubelen. En is van een producent van klassieke kleinmeubelen uitgegroeid tot een internationale aanbieder van design meubelen. Bij Wiechers wonen vindt u naast de collectie van Arco ook collecties van andere Dutch design merken zoals; Design on Stock, Bert Plantagie, Montis, Linteloo, Gelderland, Leolux, PasToe en Van Beek.

  • Rond het jaar 2010 is de volgende generatie van Arco tot het bedrijf toegetreden. Jorre van Ast is de " Creatief Directeur" en vanuit die hoedanigheid verantwoordelijk voor alle nieuwe modellen die worden uitgebracht. Voordat hij terug kwam naar Nederland heeft hij in Londen gewerkt en daar de nodige ontwerp ervaring opgedaan buiten het eigen bedrijf.
  • Rond 2019 is ARCO een switch aan het maken naar duurzaamheid. Door alles langs een duurzaamheidsladder te leggen, kijken ze steeds beter of het nog duurzamer kan. Doordat de productiekosten van duurzaamheid hoger liggen, kiezen ze niet voor de prijs, maar voor de natuur. Ze zijn een van de eerste Nederlandse fabrikanten die zo rigoureus deze keuze maakt.

In een tijd waarin spullen steeds sneller hun waarde verliezen, wil ARCO juist waarde toevoegen. Als 114 jaar oud familiebedrijf, heeft ARCO zich als doel gesteld mooie, duurzame producten te maken met een maatschappelijke relevantie. Dit doen ze door de kennis en kunde van de vakmensen te combineren met nieuwe technologieën. Het is Arco’s missie het bestaande ambacht te ontwikkelen naar het vakmanschap van de 21 eeuw, waarbij integratie van natuur, vakmanschap en technologie centraal staat. Hierbij is innovatie een continu proces. Er worden regelmatig nieuwe productietechnieken en materialen toegepast, maar er wordt ook voortdurend gekeken hoe bestaande producten verbeterd, verduurzaamd en doorontwikkeld kunnen worden. ARCO maakt, daar waar het kan, duurzame keuzes en ze hebben de ambitie om dit elk jaar meer te doen. Zo hebben ze een aantal milestones gezet op het gebied van duurzaamheid. De milestones zijn samen met de huidige stand van zaken vastgelegd in een sustainability report. Steeds meer mensen vragen - terecht - naar de herkomst van producten en naar de samenstelling van materialen in een product.

Omdat ARCO hier zo transparant mogelijk over wil zijn, maken ze voor ieder product een "product eco paspoort". Dis is een duidelijk overzicht van de materiaalsamenstelling met gewichtspercentages van ieder product.

Arco eettafels kopen bij Wiecher Wonen

Wiechers Wonen in Dwingeloo (Drenthe) en Ommen (Overijssel) heeft een groot deel van de eetkamertafels van Arco staan. Al woont u dus in Groningen, Zwolle, Meppel, Assen, Wolvega of Emmen, het is zeker de moeite om een van onze winkels te bezoeken! Welkom.

Arco meubelen

Weergave: