Categorieën

Hoe brengt u balans in de inrichting van uw woning?

Hoe kunt u het beste uw woning inrichten? Ontdek handige tips en voorbeelden bij Wiechers Wonen. Plan nu een afspraak in!
  • ± 3 minuten

Hoe brengt u balans in de inrichting van uw woning?

Uit onderzoek door DPG Media en Panel Inzicht blijkt dat 31% van de Nederlanders niet weet hoe zij hun huis moeten inrichten. Bij Wiechers Wonen zien we vaak klanten binnenkomen die dit ook erg moeilijk vinden. Het begint vaak met een simpele vraag: ‘Wij zoeken een nieuwe bank of een nieuwe tafel’, maar om daar een oplossing voor te vinden doen zich nog veel meer vragen voor. Over wat voor een ruimte hebben we het? De afmetingen, vormen, wat voor een vloer, waar zitten de ramen en deuren, waar de looplijnen, hoe is de ruimte verder ingericht, maar bovenal wie bent u en wat zijn uw wensen bij het meubel? En door dát met nog veel meer andere vragen samen te gieten, komen we tot een inrichting die in balans is.

We starten bij het analyseren van de ruimte. Elke ruimte heeft namelijk zijn charme en uitdagingen en onze interieuradviseurs willen dat juist benadrukken. In deze blog geven we u tips over het inrichten van uw woning. Wilt u geholpen worden bij het inrichten van uw woning? Plan dan vrijblijvend een afspraak in voor passend interieuradvies.

VN79uvff37SO7GreKfMGnPxxyGGSvQ1tRqIqeS-5lzzu33o65UQFkxGtUUBaJOJO8L-tRjwg4qWKOZSKajYzydTdc5mDV8jbSm0A36XjPQclkP8bWY_eSFz7JFttbmqFTVakidfAkXvZgfULbfsKZQ

Breng evenwicht in de verschillende woonfuncties

De woningen van tegenwoordig bestaan steeds vaker uit één grote open ruimte waarin diverse woonfuncties bij elkaar komen. In deze ruimte wordt gekookt, gegeten, gerelaxt, tv gekeken en nog veel meer. Belangrijk is daarbij dat deze functies een begin en eind krijgen, anders ontstaat er onrust in de ruimte. Maar hoe doen wij dat in één grote ruimte zonder muren? Wij maken verschil in zwaarte, zodat een bepaalde functie minder ruimte krijgt in afmeting dan een andere functie. Een andere manier is door met kleurverschillen te werken of een meubel zoals een kast te gebruiken als ruimteverdeler. Ook zijn zichtlijnen belangrijk, om balans en rust te creëren in uw woning.

Voor de plaatsing van uw bank wilt u vermijden dat u recht in de keuken kijkt, want dat zorgt voor een onrustig beeld. In plaats daarvan richt u de bank naar de tv of de raampartij. Tegenwoordig zijn elementen banken erg populair en hiermee kunt u verschillende kijkrichtingen creëren. Richt een element naar de tv en het andere element richting de raampartij of een mooi schilderij. Het voordeel is dat u ook de elementen aan elkaar kunt schuiven om een grote zitplek te creëren.

sfSCeaT2tgwTdN84fv2SCXS-lWkrAB0EuGGiZF_hR786MPtSEiLKGo7p42g4QGDXQt0RjNkyWR8NzeJQ-U7mNZhJ2tqWs5KyaOo_Pln5DFqiAJ2OOymsp4y-Gsirc7u6PRTLYQr1z-IzNwB1eKs7ew

Op de foto: Montis Domino. 18

Benadruk de bijzonderheden van uw woning door de inrichting

Elke woning heeft zijn bijzonderheden. Heeft u in de ruimte een ronde muur? Een scheve muur? Of is deze juist erg smal? Benadruk deze juist, want dit maakt uw woonruimte uniek! Onze adviseurs beginnen met het bekijken van de ruimte en stellen een aantal vragen over hoe u leeft in de woning. Op deze manier komen we achter uw woonbehoeftes.

Hobby’s mogen ook een plek hebben in de woning. Leest u graag? Maak dan een hoekje met een prachtige design fauteuil en een leeslamp om in alle rust uw boek te kunnen lezen. Heeft u kinderen? Maak dan een plek waar zij kunnen spelen en zorg voor opbergruimte van het speelgoed. Het belangrijkste is om een geheel te creëren van de leefruimte waar iedereen zich fijn zal voelen.

Plan een vrijblijvend interieuradvies in bij Wiechers Wonen

We hebben u een aantal tips gegeven waar u rekening mee moet houden om balans te brengen in uw woonruimte. Vindt u het lastig om dit zelf te doen en bent u toe aan een update van uw interieur? Wij denken graag met u mee op het gebied van designmeubelen, materialen en de indeling van de ruimte. Wij adviseren niet alleen over nieuwe design meubelen, maar bekijken ook hoe deze gecombineerd kunnen worden met uw bestaande meubelen.

Wij hebben al veel klanten succesvol mogen helpen en om u een beeld te geven hebben wij een pagina met onze 3D interieuradviezen. Overtuigd van onze werkwijze? Maak direct een afspraak om interieuradvies in te plannen bij Wiechers Wonen.