WoonOase Dwingeloo Ommen

Wiechers WoonOase Dwingeloo en Ommen is de naam die wij tot 2005 hebben gebruikt. Met de invoering van onze nieuwe naam, Wiechers Wonen hebben wij ook ons nieuwe logo ingevoerd. Hieronder ziet u het oude en het nieuwe logo. Omdat veel mensen ons nog steeds zoeken onder WoonOase Dwingeloo of WoonOase Ommen laten wij u nog even de verschillen zien.
Ook het "nieuwe" logo hebben wij een update gegeven. Nadat wij beide winkels verbouwd hadden, hebben wij met de heropening van onze winkel in Ommen in 2013 ook de kleuren aangepast.

Omdat wij in 2013 90 jaar bestaan, hebben wij een aantal oude logo's opgezocht. Hieronder ziet u de tocht hoe een logo zich in 90 jaar ontwikkeld.

1. Dit is het oudste logo wat wij konden vinden. Rond 1970. Toen nog Mooier Wonen lid en prachtig de siepel van Dwingeloo in het logo verwerkt. Ook de W van Wiechers onder de siepel is grappig.
Toen ook nog een NV ipv BV.

2. De leeftijd van dit logo is onbekend, in ieder geval van voor 1977. Inmiddels Mooier Wonen verlaten en lid geworden van Europa Meubel. Toen heette een meubelzaak nog 'interieur verzorging'.
Hier nog de 3 vestigingen: Steenwijk, Hardenberg en Dwingeloo.

3. Dit logo is ontwikkeld vanaf de bouw van de WoonOase's. Met dit logo werd zoveel mogelijk het Oase gevoel op te roepen.
Bij de opening van 1977 in Dwingeloo was ook een kameel aanwezig, alles om het nieuwe merk WoonOase te promoten.

4. Dit logo is rond de opening van Ommen in 1979 gebracht. Toen nog de palmbomen die horen wij een (Woon)Oase. In het begin was onze vestiging in Ommen slecht vindbaar. De tekst onder het logo zegt daar genoeg over (wat slecht leesbaar).


5. Het blauw met groene logo is rond 1995 actueel. Nog steeds het hele pand getekend, maar nu moderner (voor die tijd).
6. Bij het verlaten van de naam WoonOase rond 2005 hoorde ook een nieuw logo. De puntjes stellen de piramide voor. Voor dit logo hebben we een 'overgangslogo' gehad. In plaats van Wonen, stond daar nog WoonOase.


7. De kleuren wat gedateerd, alles vrijwel gelijk gebleven, alleen de kleuren aangepast.

8. Het logo uit 2018. Wat zachtere, elegantere vormen. Dat is te zien in de piramides en in het gekozen lettertype.