Hans Daalder

Even voorstellen: mijn naam is Hans Daalder (1963), meubelontwerper. Woonondernemer Hilbert Wiechers vroeg mij iets over mijn werk te schrijven.
In de afgelopen jaren heb ik met een aantal woonwinkeliers een persoonlijke band opgebouwd. Zij gebruiken mijn naam
als verkoopargument en gezamenlijk hebben we veel succes geboekt.

Inspiratie ontstaat wel eens spontaan midden in de nacht, aldus Hans Daalder, maar meestal onder werktijd. Als basis dienen gesprekken met opdrachtgevers, personeel, collega's, winkeliers en eindgebruikers. Het is een grote uitdaging om uit de talloze varianten voor een ontwerp het beste te kiezen. Belangrijk is voor mij ook de vraag of ik het zelf thuis zou willen hebben. Als ik de optimale belijning benader, merk ik dat het er logisch uit gaat zien. Ik krijg dan zelfs het idee dat het meubel al ergens bestaat. Vreemd genoeg is dit een goed teken, het betekent dat het ontwerp tijdens de eerste indruk onmiddellijk aanspreekt.

Ontwerpbureau Daalder Industrial Design is gevestigd in een woonboerderij in Rossum. Ik heb vier medewerkers in dienst. De meubelindustrie in Nederland en Duitsland heb ik, samen met mijn team, de afgelopen jaren voorzien van een groot aantal ontwerpen voor stoelen, banken, kasten, tafels, bedden en woonaccessoires.

Een goed ontwerp moet vakkundig worden geproduceerd en daarna bij toonaangevende woonwinkels met allure worden gepresenteerd. Als ontwerper ben ik daarom erg blij met mensen als Hilbert Wiechers. Hij plaatst met zijn mensen mijn meubelen in een inspirerende, stijlvolle omgeving en in woonadviezen gebruikt hij ze in een mooi, harmonieus interieur, waar mensen gelukkig van worden. Mede daardoor kunnen we het zo goed met elkaar vinden.

Hans Daalder ontwerpt onder meer voor:
Tables4You
Bert Plantagie
Cloak