Categorieën

De 6 interieurtrends van 2022

Natuurlijke kleuren en luxe en pure materialen zijn in 2022 een belangrijke interieurtrend. Zachte vormen en lichte tinten brengen rust en warmte in huis. Ook het gebruik van tegenstellingen, zoals hout en natuursteen, gaan we in 2022 nóg meer zien. Bent u op zoek naar iets spectaculairs? Kijk dan eens naar de kleur ultramarijn: wat ons betreft dé statement-kleur van het jaar. Lees snel verder en ontdek de 6 interieurtrends van 2022!

Interieurtrend 1: zachte, organische vormen

Interieurtrends van 2022 bestaat onder andere uit zachte organische vormen

Een positief gevolg van de pandemie is dat we de natuur opnieuw hebben ontdekt. Na de lunch wandelen we graag een extra rondje en ook in het weekend trekken we massaal de natuur in. In de bossen en de duinen zien we vormen die niet perfect symmetrisch zijn, zoals golven en heidelandschappen. De vormen die we daar tegenkomen zien we steeds meer terug in onze interieurs. Deze interieurtrend zien we bijvoorbeeld in karpetten en eettafels. Ronde karpetten geven een speelse en zachte uitstraling. Ook een ronde, ovale of kiezelvormige tafel is een échte eyecatcher in uw interieur.

Interieurtrend 2: combineer hout met natuursteen

Interieurtrends 2022 hout en natuursteen combinaties

Een houten vloer is zeer geschikt om te combineren met natuurstenen meubelen - of juist andersom! Heeft u een betonnen vloer? Dan zijn houten houten meubelen een goede toevoeging. De duurzame en rijke uitstraling van houten eettafels en salontafels versterken het stoere van beton en andere soorten natuursteen. Bent u op zoek naar houten meubelen voor uw interieur? Het Nederlandse merk Pilat & Pilat straalt liefde voor houtbewerking en ambacht uit.

Interieurtrend 3: fenix

Interieurtrend van 2022 is het gebruik van het materiaal Fenix

De opkomst van het innovatieve en gebruiksvriendelijke materiaal fenix is een fijne, praktische interieurtrend in 2022. Fenix is een bijzonder sterk materiaal met een prachtige, intense kleurbeleving. Dit komt door de lage lichtreflectie, wat voor een matte uitstraling zorgt. Daarnaast is fenix bijzonder krasbestendig én zijn vingerafdrukken nauwelijks zichtbaar op het materiaal. Deze eigenschappen maken fenix zeer onderhoudsvriendelijk en daardoor geschikt voor onder andere tafelbladen en kasten.

Interieurtrend 4: leer blijft onverminderd populair

interieurtrends 2022 leer koop je bij Wiechers Wonen

Meubelen van leer zijn niet weg te denken uit het interieur: ook in 2022 is dit een interieurtrend die we blijven zien. Een comfortabele fauteuil in een mooie natuurlijke tint als cognac of camel past in ieder interieur. Deze natuurlijke kleuren stralen rust en luxe uit. Ook in eetkamerstoelen blijft leer onverminderd populair.

Interieurtrend 5: het tv-podium

Interieurtrend 2022 Pastoe TV Meubel

Thuis ontspannen voelt belangrijker dan ooit en dit vertaalt zich naar de interieurtrends van 2022. Na een lange dag werken is het heerlijk om zo nu en dan te genieten van een avondje bankhangen. Een comfortabele bank is een vereiste, daarnaast ontstaat er steeds meer aandacht voor het tv-podium. Een mat-zwart tv-podium of een gebeitst, zwart eiken exemplaar geven uw zitkamer een luxe uitstraling. Het prachtige Nederlandse merk Pastoe maakt onder andere bijzonder vormgegeven tv-meubelen die perfect in een luxe zitkamer passen.

Interieurtrend 6: aandacht voor luxe accenten

Interieurtrend 2022 zwarte accenten en hout combinatie

Door subtiele kleurcontrasten en accenten krijgen meubelen een eigen uitstraling. We zien zwarte accenten al langer terugkomen in bijvoorbeeld industriële deuren. Toch wint de kleur zwart in 2022 nóg meer terrein. Tafels met bijvoorbeeld een zwart onderstel of blad geven de eetkamer een chique sfeer. Zwart is ook steeds vaker in verlichtingsarmaturen te zien in hanglampen, tafellampen en in vloerlampen. Verder geven luxe tinten als koper, goud en champagne een luxe en warme uitstraling in het interieur.

Extra interieurtrend: de kleurentrends van 2022

Interieurtrend van 2022, kleur ultramarijn is de statement kleur voor jouw interieur in 2022

Het afgelopen jaar hebben we de opmars van natuurtinten gezien en die zet zich dit jaar onverminderd door. Tinten die we dit jaar veel tegen gaan komen zijn bijvoorbeeld neutrale aardetinten. Deze geven uw woonkamer een rustige uitstraling. Bent u op zoek naar iets spectaculairs? Kijk dan eens naar de kleur ultramarijn: wat ons betreft dé statement-kleur van het jaar. Wilt u meer lezen over kleurentrends in 2022? Bekijk ons blog over de trendkleuren van 2022.

Passen de interieurtrends van 2022 in uw interieur?

Ons enthousiaste team van interieuradviseurs denkt graag met u mee. Wij kijken altijd naar nieuwe interieurtrends en hebben veel ervaring in het combineren van nieuwe meubelen in bestaande interieurs. Een geheel nieuw interieur helpen we u ook mee. Wilt u graag advies ontvangen over onze luxe meubelen? Plan een afspraak in met één van onze interieuradviseurs voor passend interieuradvies. Wiechers Wonen heeft woonwinkels in Ommen en Dwingeloo. Beide winkels zijn voorzien van prachtig ingerichte showrooms met een grote collectie luxe meubelen. U bent van harte welkom bij onze vestigingen; de koffie staat voor u klaar!