Categorieën

5 tips voor een luxe design eethoek

Bent u op zoek naar een nieuwe, luxe eethoek? Kies voor warme design meubelen van Wiechers Wonen! Bekijk onze 5 tips voor een design eethoek hier.

Een luxe design eethoek is een van de belangrijkste ruimtes in uw huis. Hier brengt u dagelijks veel tijd door. Tijdens familiediners of gezellige lange avonden met vrienden is het dé plek om bij te praten en te samen te genieten. In dit blog leest u 5 tips om uw eethoek een luxe uitstraling te geven die helemaal past bij uw interieur.

Tip 1: ga voor materialen die warmte uitstralen in uw design eethoek

Kies in uw design eethoek voor luxe materialen die warmte uitstralen. Zo wordt de eethoek direct uw favoriete plek in huis. Dit zijn materialen zoals hout, zachte stoffen of cognackleurig leer. Naast de fijne uitstraling zijn dit ook nog eens bijzonder comfortabele materialen: bij uitstek geschikt voor een eetkamerstoel dus. De Flip eetkamerstoel van Bert Plantagie is zo’n luxe en comfortabel meubel. Op deze fijne eetkamerstoel kunt u gegarandeerd urenlang heerlijk tafelen.

Wilt u deze of een andere eetkamerstoel komen bewonderen in een van onze showrooms in Dwingeloo of Ommen? Neem dan telefonisch contact met ons op of plan een afspraak in met onze interieurontwerpers. We kijken graag met u mee!

Tip 2: zwarte accenten creëren een luxe uitstraling in de eethoek

Door voor zwarte accenten te kiezen in uw meubelen, krijgt uw eethoek op een subtiele manier een luxe uitstraling. Een design eettafel met een zwart onderstel of juist met een zwart blad is een ware eyecatcher in de eetkamer. Ook in meubelen zoals hanglampen boven de eettafel zien we zwart veel terugkomen.

Bent u nieuwsgierig naar hoe luxe meubelen met een zwart accent in uw eetkamer staan? Onze interieurontwerpers kunnen een 3D interieuradvies voor u maken. Met zo’n 3D schets komt uw eetkamer tot leven op de computer en krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Tip 3: kies een design eethoek met een eetbank

Bachata eetbank in uw luxe design eethoek - Wiechers Wonen

Een van dé trends in de eethoek is het toevoegen van een eetbank. Door te kiezen voor een luxe design eetbank geeft u de eethoek een speelse twist. Een eetbank nodigt daarnaast uit om met vrienden of met het gezin urenlang te tafelen en waardevolle tijd door te brengen. De Bachata eetbank van het Nederlandse merk Bert Plantagie geeft uw eethoek een prachtige design uitstraling. Deze bank is in vele kleuren en maten te krijgen; zo weet u zeker dat dit design meubel perfect bij uw eethoek past.

Tip 4: een ronde of ovale tafel in uw design eethoek

Jelle tafel in uw luxe design eethoek - Wiechers Wonen

In 2022 zien we een trend waarbij luxe eettafels in zachte vormen, zoals rond of ovaal, veel terugkomen. Zo´n tafel geeft een speels effect en zorgt voor veel sfeer: u zit immers gezelliger bij elkaar dan bij een rechthoekige tafel. Een goed gesprek aangaan met vrienden of juist een intiem diner met z’n tweeën: met een ronde of ovale tafel zit u altijd dicht bij elkaar.

Pilat&Pilat is een Nederlands merk waar de liefde voor luxe houten meubelen voorop staat. De Jelle, van Pilat&Pilat, is een fantastisch voorbeeld van een luxe ovale eetkamertafel. Deze ruime tafel is in verschillende houtsoorten te verkrijgen en past dus in iedere design eetkamer.

Tip 5: haal luxe in huis met een industriële, moderne eethoek

Een industriële eethoek geeft een moderne design-look aan uw eetkamer. Kenmerkend voor deze stijl zijn het gebruik van neutrale kleuren en zware materialen. Combineer bijvoorbeeld een beton- of gietvloer met een eettafel en eetkamerstoelen van hout of met metalen accenten. Zo krijgt de eethoek een stoere uitstraling. Wilt u de industriële look graag doortrekken in uw woonkamer? Lees dan ons blog met wooninspiratie voor een luxe industriële woonkamer.

Kom langs in onze showrooms en kies de perfecte design eethoek uit

Wilt u graag advies over een nieuwe, luxe eethoek? Plan dan een afspraak in met onze interieurstylisten. Wij kijken graag met u mee en geven u advies over hoe u de nieuwe eethoek kunt combineren met uw huidige meubelen. In onze winkels in Dwingeloo en in Ommen staat de koffie voor u klaar!