Categorieën

Beurs Milaan 2016: De beurs van de 3 G’s

Beurs Milaan 2016: De beurs van de 3 G's

Afgelopen week zijn wij op de Internationale meubelbeurs in Milaan geweest om de laatste trends op het gebied van het interieur te zien. Het was weer een prachtige beurs en niet alleen om het mooie voorjaarsweer! De beurs is zo bijzonder omdat in Milaan je altijd ziet waar het in onze branche die verwant in met de mode naar toe gaat. In prachtig oude kerken, op binnenplaatsen, in theaters en meer van dit soort bijzondere en de meest mooie locaties door de stad heen presenteren bekende en onbekende merken, fabrikanten en ontwerpers hun nieuwe producten.

En wat was het weer inspirerend!

Eigenlijk kunnen wij de trends kort samenvatten in de 3 G's.

De grootste trend was de kleur Groen. Groen als kleur maar ook als het groen uit de natuur, in bomen en planten, de tweede G van Geel, dat wij veel zagen als accentkleur, en tenslotte de G van Grafische vormen.

Groen

De natuurlijke omgeving speelt nog steeds een belangrijke rol in het interieur. Dat zagen we in de kleur groen die overheersend was en allerlei tonen kende van zachte pastel naar diep groene tonen en alles wat daar tussen zit. Als het maar groen was!

De groene toon zag je ook door het veelvuldig gebruik van planten. De natuur naar binnen halen en daarmee de kleur groen!

Geel

Geel is op dit moment de kleur die je interieur een verfrissende ‘boost’ kan geven. De kleur heeft zo’n kracht en warmte in veelal vergrijsde interieurs, dat zonder dit accent het geheel niet half zo mooi is. En jawel, geel gaat ook erg goed samen met de groen! Ook met zacht roze of diepere rode tonen is de kleur een geweldige combinatie.

Grafische vormen

Een nieuwe trend die het interieur spannend maakt is de grafische vorm. Veelal blijven de banken recht in zijn basisvorm, maar de salontafel die veelal speels in meerdere kleine exemplaren voor de bank staan, zijn rond of ovaal. Divers in grootte, materiaal, hoogte, als het maar speels en toch rustig oogt met elkaar. Flexibel in gebruik. Ook in stoffen en karpetten komt de grafische vorm krachtig uit.

Meer foto's zien? Bekijk dan Facebook